6 C
Kastoria

  Από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας και τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών ενημερώθηκε κυβερνητικό κλιμάκιο για μείζονα θέματα της Π.Ε. Γρεβενών

  spot_img
  spot_img

  Κυβερνητικό κλιμάκιο επισκέφτηκε την Π.Ε. Γρεβενών, πραγματοποιώντας μία εφ’ όλης της ύλης συνάντηση με την Περιφερειακή Αρχή. 

  Το κλιμάκιο αποτελείτο από τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων, κ. Παπαθανάση Νίκο, την Υφυπουργό Παιδείας και Θρησκευμάτων, κ. Μακρή Ζέττα, τους Βουλευτές, κ. Βαρτζόπουλο Δημήτρη και Αμανατίδη Γιώργο, τον Γ.Γ. ΣΔΙΤ και Ιδιωτικών Επενδύσεων, κ. Καβαλάκη Ορέστη, και τη Γραμματέα Κοινωνικής Αλληλεγγύης και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, κ. Νάτσιου Μαρία. Η Περιφερειακή Αρχή παραστάθηκε πλήρης, με παρόντες τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, κ. Κασαπίδη Γεώργιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών, κ. Φωλίνα Αθανάσιο, τον Αντιπεριφερειάρχη Αγροτικής Ανάπτυξης, κ. Χατζηζήση Λάμπρο, και τον Περιφερειακό Σύμβουλο, κ. Γιάτσιο Ιωάννη, ενώ παρόντες ήταν και ο πολιτευτής της ΝΔ, κ. Σταυρόπουλος Αθανάσιος, σύσσωμη η ΔΕΕΠ Γρεβενών, και εκπρόσωποι κρατικών και τοπικών αναπτυξιακών φορέων.

  Αναδείχθηκε το σύνολο των αναπτυξιακών και κοινωνικών ζητημάτων που αφορούν την Π.Ε. Γρεβενών. Προτεραιότητα έλαβε το πάγιο αίτημα της Περιφερειακής Ενότητας για δημιουργία Επιχειρηματικού Πάρκου (Χώρου Υποδοχής Βιομηχανικής/Επιχειρηματικής Δραστηριότητας), όπου η Περιφερειακή Αρχή παρουσίασε τις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει για την επίλυση διαδικαστικών και πρακτικών κωλυμάτων ώστε να πραγματοποιηθεί το έργο, με το κυβερνητικό κλιμάκιο να δεσμεύεται να συνδράμει προς επίλυση κάθε προβλήματος το συντομότερο δυνατόν.

  Ακολούθως, παρουσιάστηκαν αιτήματα του Πρωτογενούς Τομέα των Γρεβενών, με την ανάγκη αποζημιώσεων των παραγωγών για τη μειωμένη παραγωγή και τα αυξημένα κόστη λόγω της ενεργειακής κρίσης να μπαίνουν σε πρώτη προτεραιότητα, και με τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών να θέτει ενώπιον του κλιμακίου λεπτομερή στοιχεία για την παραγωγή των Γρεβενών, και προτάσεις για την ανάδειξη της καινοτομίας και των σύγχρονων μεθόδων στο σύνολο του Πρωτογενούς Τομέα.

  Αναλύθηκαν, τέλος, τα ζητήματα των Γρεβενών όσον αφορά τη χρηματοδότηση στο πλαίσιο της Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης, τέθηκε ξανά από τον Αντιπεριφερειάρχη Γρεβενών το επιτακτικό αίτημα για επαναλειτουργία της Σχολής Αστυφυλάκων – για το οποίο είχε ήδη ενημερώσει ο Αντιπεριφερειάρχης τον αρμόδιο Υφυπουργό, κ. Οικονόμου Λευτέρη, προ μηνών – και προτάσεις για την διαφοροποίηση της τοπικής απασχόλησης και τη σύνδεση των Τμημάτων Γρεβενών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με την τοπική κοινωνία και αγορά.

  Ο Αντιπεριφερειάρχης Γρεβενών, και το σύνολο της παριστάμενης Περιφερειακής Αρχής, φρόντισαν για την πλήρη και λεπτομερή ενημέρωση του κυβερνητικού κλιμακίου για το σύνολο των προβλημάτων και αιτημάτων του κόσμου των Γρεβενών.

  Η Περιφερειακή Αρχή επιμένει να προσηλώνεται στους στόχους που θέτει, και στην παραγωγή έργου, αφήνοντας μακριά διχαστικό λόγο και μικροπολιτικές έριδες, που ζημιώνουν τον ήδη πιεσμένο οικονομικά και δημογραφικά Τόπο μας.

  spot_img
  Παρόμοια αρθρα

  Η Δυτική Μακεδονία της Δημιουργίας και της Καινοτομίας…

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η πρώτη μέρα της διημερίδας καινοτομίας από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς...

  Δρ. Βασίλης Γρηγορίου: 650 θέσεις εργασίας θα δημιουργήσει η Advent στην Δυτική Μακεδονία

  Στις προοπτικές που διανοίγονται με τη χρησιμοποίηση του υδρογόνου ως ένα καύσιμο, που θα...

  Δημοσκόπηση MEGA: Ποια η διαφορά ΝΔ με ΣΥΡΙΖΑ – Πώς κρίνεται το κυβερνητικό έργο (βίντεο)

  Φθορά της κυβέρνησης και αύξηση των αρνητικών εντυπώσεων για βασικούς τομείς, όπως η οικονομία...

  Υπογραφή Σύμβασης για τη Συντήρηση των τμημάτων Ε.Ο. επί των οδών Λαρίσης και Καραμανλή στην πόλη της Κοζάνης από τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας

  Τη σύμβαση για τη «Συντήρηση των τμημάτων Ε.Ο. επί των οδών Λαρίσης και Καραμανλή...

  Διαβάστε ακόμη

  Η Βασιλίτσα και η Σαμαρίνα ντύθηκαν στα λευκά

  Χιονίζει από το πρωί στην Βασιλίτσα Γρεβενών που φόρεσε τα λευκά και ετοιμάζεται για τον...

  Συνεχίζονται οι αναπλάσεις από το Τμήμα Πρασίνου του Δήμου Γρεβενών (Φωτογραφίες)

  Στον εξωραϊσμό και την αποκατάσταση της όψης του μικρού πάρκου, πλησίον της Γέφυρας Καλαμπάκας,...

  Ο Εμπορικός κόσμος των Γρεβενών λέει και πάλι ΟΧΙ στο άνοιγμα των καταστημάτων την Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

  Η κυβέρνηση και το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων με τη νέα τους «αιφνιδιαστική» τροπολογία...

  Δήμος Γρεβενών: Υπεγράφη η σύμβαση για την ανάπλαση της 13ης Οκτωβρίου – Ένα ακόμη μεγάλο έργο ξεκινά

  «Σήμερα κάνουμε πράξη μία ακόμη προεκλογική μας δέσμευση για τη δημιουργία ενός σύγχρονου και...