22 C
Kastoria
spot_img

  Δήμαρχοι, φορείς και σύλλογοι ζητούν αποζημιώσεις για το κλείσιμο της Γέφυρας των Σερβίων

  spot_img
  spot_img
  spot_img

  Ομάδα εργασίας για την διεκδίκηση αποζημιώσεων προς τους πληττόμενους πολίτες για το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων αποφάσισαν οι δήμαρχοι, οι εκπρόσωποι φορέων και  συλλόγων 

  Η Υψηλή Γέφυρα Σερβίων, ήταν το θέμα της συνάντησης που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 4 Μαΐου 2023, στο Αμφιθέατρο «Κωνσταντίνος Καραμανλής» στη ΖΕΠ. Στη συνάντηση συμμετείχαν οι εκπρόσωποι των Δήμων ΣερβίωνΒελβεντούΚοζάνης, του Οικονομικού Επιμελητηρίου, του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου, του Τεχνικού Επιμελητηρίου, των Εμπορικών Συλλόγων, των ΚΤΕΛ, και των Μεταφορικών Εταιρειών και  Συνεταιρισμών.

  Τη συζήτηση συντόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Διοίκησης και Οικονομικού Μενέλαος Μακρυγιάννης, ο οποίος προΐσταται στην προσπάθεια, που ξεκίνησε η Περιφερειακή Αρχή, το προηγούμενο χρονικό διάστημα, με στόχο την αποτύπωση των οικονομικών συνεπειών για την περιοχή, που δημιούργησε η απαγόρευση διέλευσης οχημάτων  από την Υψηλή Γέφυρα  Σερβίων.

  Συγκεκριμένα ο κ. Μακρυγιάννης ενημέρωσε τους παρευρισκομένους για όλες τις ενέργειες που έλαβαν χώρα. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε για τις ενέργειες που ακολουθήθηκαν, ώστε να κηρυχθεί η περιοχή σε κατάσταση Ειδικής Κινητοποίησης Πολιτικής Προστασίας λόγω επαυξημένου κινδύνου. Ο κ. Μακρυγιάννης αναφέρθηκε και στις σχετικές παρεμβάσεις του Περιφερειάρχη στον Πρωθυπουργό, τον αρμόδιο υφυπουργό και τους υπουργούς Επικρατείας και Οικονομικών. Παράλληλα μίλησε για τις ενέργειες που προτάθηκαν και τα αποτελέσματα των συναντήσεων, καθώς και για τα εμπόδια στη δημιουργία ψηφιακής πλατφόρμας συγκέντρωσης πληροφοριών οικονομικών συνεπειών.

  Ο κ. Μακρυγιάννης κάλεσε όλους τους φορείς και τα επιμελητήρια να συνδράμουν, στην προσπάθεια για την ορθή τεκμηρίωση των αιτημάτων προς τα αρμόδια υπουργεία και την κατάθεση των προτάσεων τους για την διεκδίκηση αποζημιώσεων των πληττόμενων πολιτών, εξετάζοντας τα σχετικά αιτήματα.

  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης στην ομιλία του διευκρίνισε ότι πρέπει να αλλάξει το θεσμικό πλαίσιο. Δεν προβλέπεται και δεν είναι δεδομένη η καταβολή των αποζημιώσεων.

  Πρέπει  να τις τεκμηριώσουμε και να τις διεκδικήσουμε.

  Στη συζήτηση τοποθετήθηκαν ο Δήμαρχος Βελβεντού κ. Στεργίου, οι πρόεδροι των επιμελητηρίων κ. Κοεμτζόπουλος Δημήτρης για το Οικονομικό Επιμελητήριο, ο κ. Μητλιάγκας Γιάννης για το Εμποροβιοτεχνικό Επιμελητήριο και ο κ. Κιάνας Στέργιος για το Τεχνικό Επιμελητήριο.

  Κατά την διάρκεια της συνάντησης αποφασίστηκε η δημιουργία ομάδας εργασίας με τον κ. Μακρυγιάννη ως πρόεδρο και ενεργά μέλη, εκπροσώπους των φορέων, τους οποίους θα ορίσουν οι Δήμοι και τα Επιμελητήρια, καθώς και ο Αντιπεριφερειάρχης Πολιτικής Προστασίας κ. Θωμάς Μάνος, για τη διεκδίκηση των αποζημιώσεων μέσω της αλλαγής του θεσμικού πλαισίου.

  Ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Κασαπίδης,  ενημέρωσε για τις εργασίες συντήρησης της Γέφυρας,  τονίζοντας ότι «βρίσκονται εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί. Παράλληλα, έχει ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλων των τενόντων της γέφυρας και δεν διαπιστώθηκαν νέα παρόμοια ευρήματα με αυτά που αποκαθίστανται. Μόλις ολοκληρωθούν οι εργασίες αποκατάστασης, θα γίνουν δοκιμαστικές φορτίσεις για να ελεγχθεί η αποτελεσματικότητα των παρεμβάσεων και να δοθεί στην κυκλοφορία με ασφάλεια».

  Η παράδοση της υψηλής γέφυρας των Σερβίων, ασφαλούς για διέλευση, είναι πρωταρχική προτεραιότητα της Περιφερειακής Αρχής και προσωπικά του Περιφερειάρχη, ο οποίος συμμεριζόμενος την αγωνία των πολιτών, παρακολουθεί στενά την πρόοδο των εργασιών.

  Ομάδα εργασίας για την διεκδίκηση αποζημιώσεων για το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων -1-
  Ομάδα εργασίας για την διεκδίκηση αποζημιώσεων για το κλείσιμο της Υψηλής Γέφυρας Σερβίων -2-

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Μηχανήματα έργου του Δήμου Κοζάνης στις πληγείσες από τις πλημμύρες περιοχές

  Ο Δήμος Κοζάνης δείχνοντας έμπρακτα την αλληλεγγύη του στους συνανθρώπους μας  που πλήττονται από...

  Γ. Κασαπίδης: Στην τελική ευθεία οι εργασίες τοπικής ενίσχυσης στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

  Ξεκίνησε το τελευταίο στάδιο των εργασιών τοπικής ενίσχυσης και αποκατάστασης των ακραίων σπονδύλων Μ6.2...

  Κοζάνη: Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας του ΣΔΙΤ

  Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της διαγωνιστικής διαδικασίας του έργου Σύμπραξης Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα...

  Με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής  Μακεδονίας, τηλεδιάσκεψη με τον Πρόεδρο του ΕΛΓΑ για τις ζημίες στις καλλιέργειες

  Ευρεία σύσκεψη με πρωτοβουλία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη και με την παρουσία μέσω τηλεδιάσκεψης,...

  Διαβάστε ακόμη

  Γ. Κασαπίδης: Στην τελική ευθεία οι εργασίες τοπικής ενίσχυσης στην Υψηλή Γέφυρα Σερβίων

  Ξεκίνησε το τελευταίο στάδιο των εργασιών τοπικής ενίσχυσης και αποκατάστασης των ακραίων σπονδύλων Μ6.2...

  Σε εξέλιξη ο αγώνας ψαρέματος Κυπρίνου στην λίμνη Πολυφύτου (βίντεο | φωτογραφίες)

  Σε εξέλιξη είναι ο διαγωνισμός ψαρέματος που διοργανώνει ο Αθλητικός Σύλλογος Ερασιτεχνών Αλιέων Πτολεμαΐδας...

  Μαθήματα κωπηλασίας για ενήλικες στη λίμνη Πολυφύτου (βίντεο)

  Μαθήματα κωπηλασίας για ενήλικες στη λίμνη Πολυφύτου. https://youtu.be/S9knlC1aOZE

  Υψηλή Γέφυρα Σερβίων: Συνεδρίαση Ομάδας εργασίας για τη διεκδίκηση αποζημιώσεων

  Οι τρόποι αποζημίωσης προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις που πλήττονται από την απαγόρευση...