1.4 C
Kastoria

  Δήμος Γρεβενών: Βιώσιμη κινητικότητα στην πράξη – Κοινόχρηστα ηλεκτρικά ποδήλατα αποκτά η πόλη μας

  spot_img

  Με γνώμονα την ανάδειξη του ποδηλάτου ως ένα εναλλακτικόευέλικτο και φιλικό προς το περιβάλλον μεταφορικό μέσο για μετακινήσεις εντός της πόλης, η Δημοτική Αρχή προχωρά στην προμήθεια, εγκατάσταση και λειτουργία ενός ολοκληρωμένου συστήματος μίσθωσης κοινόχρηστων ηλεκτρικών ποδηλάτων στο πλαίσιο της βιώσιμης αστικής κινητικότητας. 

  Πιο συγκεκριμένα, μέσα από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα «Υποδομές Μεταφορών, Περιβάλλον και Αειφόρος Ανάπτυξη 2014-2020», στο οποίο η Διεύθυνση Τεχνικών Υπηρεσιών είχε εγκαίρως και τεκμηριωμένα υποβάλλει σχετική πρόταση, ο Δήμος Γρεβενών θα δημιουργήσει – ως δικαιούχος – ένα κοινόχρηστο σύστημα αυτόματης μίσθωσης δημόσιας χρήσης ποδηλάτων, καλλιεργώντας την οικολογική συνείδηση και παιδεία.

  Το κοινωφελές αυτό έργο, συνολικού προϋπολογισμού 256.000€, θα συμβάλλει – μεταξύ άλλων – στην μείωση των αστικών ρύπων και του θορύβου, στην ανακούφιση του κυκλοφοριακού αλλά και στη βελτίωση της σωματικής και ψυχικής υγείας των δημοτών.

  Επισημαίνεται ότι το αυτοματοποιημένο ηλεκτρονικό σύστημα που θα εγκατασταθεί, θα δίνει στους πολίτες την ευχέρεια να παραλάβουν και να χρησιμοποιήσουν ένα ηλεκτρικό ποδήλατο για το χρονικό διάστημα που θα καθορίζεται στον κανονισμό λειτουργίας του συστήματος, επιστρέφοντάς το σε κάποιο από τα σημεία στάθμευσης, τα οποία θα είναι τοποθετημένα σε επιλεγμένα σημεία του Δήμου.

  Τα ποδήλατα θα βρίσκονται σε κοινόχρηστους σταθμούς ενοικίασης και αυτόματης φόρτισης, περιλαμβάνοντας θέσεις κλειδώματος-φόρτισης, επιτρέποντας έτσι τη φόρτιση των ποδηλάτων όσο αυτά είναι κλειδωμένα στον σταθμό.

  Το έργο αποτελείται ακόμη από εξοπλισμό τηλεμετρίαςπακέτα λογισμικού διαχείρισης συστημάτων και τερματικά, τα οποία θα εξειδικευτούν από τον ανάδοχο σε συνεννόηση πάντα με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Δήμου, αφού προηγηθεί η διαδικασία της δημοπράτησης.

  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Δωρεάν είσοδος σε Ενυδρείο, Λιμναίο Οικισμό, Καράβι και δωρεάν ηλεκτρικά ποδήλατα σε Δημότες Καστοριάς μία ημέρα τον μήνα

  Η ΜΑΔΕΔΝΟΣ Α.Ε. του Δήμου Καστοριάς ενημερώνει ότι με απόφαση του Δ.Σ., οι Δημότες...

  Δήμος Γρεβενών: Παρουσίαση ηλεκτρικού τετράτροχου ποδηλάτου στην Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας (Βίντεο | Φωτογραφίες)

  Με γνώμονα την προώθηση της βιώσιμης κινητικότητας, παρουσιάστηκε στο κοινό της πόλης - παρουσία...

  Διαβάστε ακόμη

  Δήμος Γρεβενών: «Ταξιδεύω Γρεβενά» – Στο Μουσείο Μανιταριών Λάβδας (Βίντεο | Φωτογραφίες)

  Στοχεύοντας να συμβάλλει στην ανάπτυξη και ανάδειξη της ορεινής περιοχής των Γρεβενών, ο Πολιτιστικός...

  Η Σχολή Αστυφυλάκων Γρεβενών αναβαθμίζεται σε Ευρωπαϊκό Κέντρο Εκπαίδευσης της ΕΛΑΣ

  Σημαντικές οι επιτυχίες που καταφέραμε για την περαιτέρω ενίσχυση των υποδομών της Σχολής Αστυφυλάκων...

  Γρεβενά: Πατέρας της ανήλικης ο φερόμενος ως βιαστής – Καθηγητές είδαν τα σημάδια κακοποίησης

  Με τις κατηγορίες του βιασμού, της γενετήσιας πράξης με ανήλικο παιδί και της σωματικής...

  Ποινική δίωξη στον Ανδρέα Πάτση αλλά και στην πρώην και νυν σύζυγό του άσκησε η Εισαγγελία Εφετών – Οι κατηγορίες

  Ειδικότερα, ο ανεξάρτητος βουλευτής κατηγορείται για: Ανακριβή και ελλιπή δήλωση περιουσιακής κατάστασης κατ’ εξακολούθηση. Συμμετοχή σε...