Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
14.8 C
Kastoria

    Επίσκεψη Αυγενάκη στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ στη ΔΕΘ

    Να ξαναγίνει ο πρωτογενής τομέας βασικός πυλώνας ανάπτυξης

    spot_img

    Στην αποφασιστικότητα της κυβέρνησης, να επαναφέρει, μέσα από συντονισμένη δράση, σε κανονικούς ρυθμούς τη ζωή στη Θεσσαλία, αναφέρθηκε ο Λευτέρης Αυγενάκης κατά την επίσκεψή του στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ στην 87η ΔΕΘ.

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης από τη Θεσσαλία που ήταν τις προηγούμενες ημέρες, μετέβη στη Θεσσαλονίκη, στο πλαίσιο της 87ης ΔΕΘ και σήμερα αναχωρεί για τις Βρυξέλλες, όπου αύριο θα μετάσχει στη Σύνοδο των υπουργών Γεωργίας και Αλιείας, στην οποία θα θέσει και το ζήτημα των ζημιών στην αγροτική παραγωγή που προκάλεσε η πρόσφατη θεομηνία.

    Στο περίπτερο του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στη ΔΕΘ φιλοξενούνται και οι εποπτευόμενοι οργανισμοί. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον έδειξαν οι επισκέπτες τόσο για τις δυνατότητες που προσφέρει στους αγρότες το Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο της Κοινής Αγροτικής Πολιτικής, όσο και επιμέρους προγράμματα.

    IMG 7716 Medium

    Ο Υπουργός, κατά την παρουσία του στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ, είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με εκπροσώπους αγροτικών φορέων, αλλά και με εκπροσώπους των φορέων που εποπτεύονται από το υπουργείο και φιλοξενούνταν στο περίπτερο.

    Συγκεκριμένα ο ΕΛΓΟ ΔΗΜΗΤΡΑ, ο ΕΛΓΑ, ο ΕΦΕΤ, ο ΟΠΕΚΕΠΕ, το Μπενάκειο, το ΙΓΕ,το ΓΕΩΤΕΕ, το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Αλιείας, Υδατοκαλλιέργειας και Θαλασσών, το Ταμείο Ανάκαμψης και το Πρόγραμμα Αγροτικής Ανάπτυξης, είχαν τους δικούς τους ξεχωριστούς χώρους μέσα στο περίπτερο του ΥπΑΑΤ, προβάλλοντας τις δραστηριότητές τους.

    Ο ΥπΑΑΤ  συνεχάρη το προσωπικό και τους ζήτησε και στη νέα περίοδο, που ξεκίνησε με δυσκολίες, να δώσουν όλες οι υπηρεσίες και οι  φορείς τον καλύτερο εαυτό τους, υπηρετώντας τον κοινό στόχο να αναδειχθεί ο πρωτογενής τομέας σε έναν από τους βασικούς πυλώνες ανάπτυξης της χώρας μας.

    Ο Λευτέρης Αυγενάκης επισκέφθηκε, επίσης τα περίπτερα του ΑΠΘ, του Ιόνιου Πανεπιστημίου και του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και συζήτησε με τους πρυτάνεις τους, αλλά και με φοιτητές που ήταν παρόντες.

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Αυξημένος κατά 125 εκατ. €, στα 305 εκατομμύρια ο νέος προϋπολογισμός των Σχεδίων Βελτίωσης

    Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρης Αυγενάκης & ο αρμόδιος Υφυπουργός, Διονύσης Σταμενίτης...

    Παράταση της προθεσμίας καταβολής της Ειδικής Ασφαλιστικής Εισφοράς

    Με πρωτοβουλία του υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Λευτέρη Αυγενάκη και ύστερα από συνεργασία με τον...

    Η Μαρία Αντωνίου στη σύσκεψη με τον Αυγενάκη στην Κοζάνη

    Στην ευρεία σύσκεψη, που πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη, για τα ζωτικής σημασίας θέματα που απασχολούν...

    Αυγενάκης από Κοζάνη:  Ο διάλογος με τους αγρότες συνεχίζεται

    Αυγενάκης από Κοζάνη:  Ο διάλογος με τους αγρότες συνεχίζεται - Στόχος οι αλλαγές στην...

    Διαβάστε ακόμη

    Η ΕΜΥ αναβαθμίζει την κακοκαιρία με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων...

    Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται προσωρινά τα έργα κατασκευής του flyover

    Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου σταματούν προσωρινά τα έργα...

    ΕΣΕΕ: Το συνέδριο Future of Retail 2024 στις 5 – 6 Απριλίου

    Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ: Μοναδική συνεδριακή εμπειρία με συνάντηση των «αστέρων» του παγκόσμιου Λιανικού Εμπορίου και του ελληνικού επιχειρείν στην Αθήνα στις 5 - 6 Απριλίου Τα mega-trends, οι μετασχηματισμοί, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις...

    Φθιώτιδος Συμεών για ΛΑΡΚΟ: “Ναι, ρε. Μου πέφτει λόγος γιατί οι εργαζόμενοι είναι παιδιά μου” (βίντεο)

    Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος, με αφορμή την ομιλία του στο STAR FORUM 2024 για το...