8.3 C
Kastoria

  Έρχεται μια μεγάλη αλλαγή στο νέο iPhone: Πώς η Apple «λύγισε» απέναντι στην Ε.Ε.

  spot_img

  Αντίστροφα μετρά ο χρόνος για την παρουσίαση των νέων προϊόντων της Apple, μια διοργάνωση η οποία ανέκαθεν τραβούσε το ενδιαφέρον των φανατικών χρηστών. Στο πλαίσιο του «Wonderlust», της εκδήλωσης του τεχνολογικού κολοσσού που θα λάβει χώρα στις 12 Σεπτεμβρίου, αναμένεται να παρουσιαστεί μεταξύ άλλων το πολυαναμενόμενο νέο iPhone 15 και η εκδοχή του Pro. Στο καινούργιο iPhone οι ενδιαφερόμενοι χρήστες κατά πάσα πιθανότητα θα δουν για πρώτη φορά στην ιστορία της συσκευής μία βασική αλλαγή: θύρα USB-C.

  Η αλλαγή των καλωδίων της εταιρείας φημολογείται εδώ και τουλάχιστον έναν χρόνο, ιδίως αφότου ο επικεφαλής Marketing, Greg Joswiak, είχε πέρυσι αφήσει να εννοηθεί ότι η Apple το εξετάζει σοβαρά. Εφόσον πράγματι παρουσιαστούν νέες θύρες για iPhone -και ενδεχομένως για τα AirPods- στο «Wonderlust», τότε θα κλείσει ένα μεγάλο κεφάλαιο αντιπαράθεσης μεταξύ Apple και E.E., με την εταιρεία να υποχωρεί. 

  Ειδικότερα, το συμβούλιο των υπουργών περιβάλλοντος της Ε.Ε. έδωσε πέρυσι την τελική έγκριση στην οδηγία για τον κοινό φορτιστή, ο οποίος αφορά μία ευρεία γκάμα ηλεκτρονικών συσκευών. Η οδηγία αυτή, η οποία θα τεθεί σε εφαρμογή τον Δεκέμβριο του 2024, ουσιαστικά «φωτογραφίζει» την Apple, καθώς σε αντίθεση με ανταγωνιστικές εταιρείες, ορισμένες από τις συσκευές της -συμπεριλαμβανομένων των τελευταίων iPhone- εξακολουθούν να χρησιμοποιούν καλώδιο Lightning.

  Στροφή της Apple

  «Προφανώς θα πρέπει να συμμορφωθούμε», είχε δηλώσει πέρυσι ο Joswiak στο πλαίσιο του συνεδρίου Tech Live της Wall Street Journal, χωρίς να διευκρινίσει εάν η συμμόρφωση αυτή θα γίνει στα προϊόντα του 2023 ή του 2024. Η στάση του Joswiak καταδείκνυε πάντως απότομη στροφή της εταιρείας, η οποία είχε διαμαρτυρηθεί έντονα εναντίον της ευρωπαϊκής οδηγίας. Ενδεικτικά, τον Σεπτέμβριο του 2021 εκπρόσωπος της Apple είχε δηλώσει στο BBC: «Αυστηροί κανόνες που απαιτούν μόνο έναν τύπο φόρτισης πνίγουν την καινοτομία αντί να την ενθαρρύνουν, το οποίο με τη σειρά του θα βλάψει τους καταναλωτές στην Ευρώπη και σε ολόκληρο τον κόσμο».

  Η Apple έχει βέβαια τη δυνατότητα να διανέμει διαφορετικά προϊόντα στην Ευρώπη, τα οποία θα συμμορφώνονται με τους κανόνες του μπλοκ. Πρόκειται όμως για εξαιρετικά κοστοβόρο, περίπλοκο και συνεπώς σχετικά απίθανο σενάριο.

  Για τους χρήστες των συσκευών Apple, ο κοινός φορτιστής σημαίνει ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν ένα καλώδιο για iPad, Mac, iPhone και άλλα προϊόντα. Συνολικά, όμως, σύμφωνα με εκτιμήσεις της Ε.Ε., με τον καθορισμό ενός κοινού φορτιστή για όλες τις εταιρείες και συγκεκριμένους τύπους συσκευών οι καταναλωτές θα εξοικονομούν έως και 250 εκατ. ευρώ τον χρόνο από αχρείαστες αγορές. Επίσης, υπολογίζεται πως τα απόβλητα θα μειωθούν κατά 11.000 τόνους ετησίως.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Οι 10 επιχειρηματικοί κολοσσοί που ξεκίνησαν από ένα γκαράζ

  Όσο και αν ακούγεται παράξενο, η ιδέα πίσω από τη  δημιουργία μερικών εκ των...

  Διαβάστε ακόμη

  Μελέτη: Η ενασχόληση με τη μουσική είναι ευεργετική για την υγεία του εγκεφάλου

  Η ενασχόληση με τη μουσική και ιδιαίτερα η εκμάθηση ενός μουσικού οργάνου καθ’ όλη τη διάρκεια της ζωής...

  Πως να επιλέξεις την κατάλληλη αντλία θερμότητας για το σπίτι σου

  Όταν πρόκειται για την θέρμανση και ψύξη του σπιτιού σας, μια αντλία θερμότητας φαντάζει ως η...

  Teddy Bear: Η θωρακισμένη μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Γάζα (βίντεο)

  Μπορεί το Teddy Bear να συνδέεται με τα κάθε συμπαθητικά αρκουδάκια κινουμένων σχεδίων που...

  Με μηνιαία συνδρομή σε Facebook και Instagram στην Ευρώπη απαντά η Metα στο πρόστιμο που δέχτηκε

  Η ρυθμιστική επιτροπή προστασίας δεδομένων της Ιρλανδίας DPC επέβαλε πρόσφατα πρόστιμο 390 εκατ. ευρώ...