5.9 C
Kastoria

  Φλώρινα: Eπί δύο μήνες η νοσηλεύτρια χορηγούσε ηρεμιστικά ζελεδάκια σε δύο παιδιά – Λείπουν ψυχοφάρμακα από τη δομή

  spot_img

  «Είχαμε μια καταγγελία δύο μέρες πριν από τον υπεύθυνο Παιδικής προστασίας, ο οποίος μας ενημέρωσε για μία δομή στη Βόρεια Ελλάδα ότι υπάρχει καταγγελία πως η νοσηλεύτρια φαίνεται να χορηγεί σε παιδιά δημοτικού φυτικά ζελεδάκια, χωρίς να υπάρχει καμία συμφωνία ή καμία σύσταση, έτσι ώστε αυτά να είναι πιο ήρεμα, να μην έχουν τόσες ανησυχίες και να κοιμούνται πιο εύκολα το βράδυ» δήλωσε στην ΕΡΤ η υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Δόμνα Μιχαηλίδου επιβεβαιώνοντας τα όσα είδαν το φως της δημοσιότητας γι’ αυτήν την περίεργη υπόθεση.

  Μιλώντας στις «Συνδέσεις» η υφυπουργός Εργασίας αποκάλυψε ότι μετά την Ένορκη Διοικητική Εξέταση στο ίδρυμα για παιδιά «βρέθηκε ότι στο φαρμακείο της δομής λείπουν αρκετά από τα ψυχοφάρμακα», οπότε όπως είπε «τώρα το ζήτημα είναι διπλό».

  Σύμφωνα με όσα ανέφερε, η υπόθεση έχει πάει ήδη στην Εισαγγελία ενώ πλέον το ζήτημα είναι γιατί η συγκεκριμένη νοσηλεύτρια έδινε τα φυτικά ζελεδάκια σε παιδιά ηλικίας δημοτικού και γιατί λείπουν δεκάδες χάπια.

  «Πού και πώς χορηγήθηκαν τα δεκάδες χάπια που λείπουν» είναι το μεγάλο ερώτημα της κ. Μιχαηλίδου, η οποία αποκάλυψε ότι στη δομή υπάρχουν μόνο δύο καταγεγραμμένες χορηγήσεις ψυχιατρικών σκευασμάτων που απαιτούν συνταγή γιατρού για να χορηγηθούν.

  «Το ζήτημα είναι στον εισαγγελέα, με δική μας απόφαση, από την ίδια κιόλας μέρα. Με τη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Δομής καταγγέλθηκε η σύμβαση της νοσηλεύτριας, η οποία πλέον δεν εργάζεται στη δομή» σημείωσε η κ. Μιχαηλίδου.

  Με λευκό ποινικό μητρώο η νοσηλεύτρια

  Όπως τόνισε η υφυπουργός πλέον για να εργαστείς σε δομή φροντίδας παιδιών και ευάλωτων ατόμων πρέπει να έχεις το αυτονόητο, δηλαδή λευκό ποινικό μητρώο για να προσληφθείς. «Η νοσηλεύτρια αυτή είχε λευκό ποινικό μητρώο. Το είχε κιόλας καταθέσει βεβαίως στη δομή και είχε προσληφθεί βάσει αυτού. Ο νέος κανόνας που βάλαμε και ισχύει από φέτος είναι η κατ’ έτος ανανέωση της ψυχιατρικής ή ψυχολογικής έκθεσης κάθε ανθρώπου που δουλεύει στις δομές αυτές. Κάτι τέτοιο δεν υπαρχει ακόμα. Θα ξεκινήσει να υπάρχει από τον Μάιο».

  Μιλώντας γι αυτή την περίεργη στα ελληνικά χρονικά υπόθεση διευκρίνισε ότι από τις μέχρι τώρα έρευνες η χορήγηση των φυτικών σκευασμάτων που προκαλούσαν υπνηλία στα παιδιά, αφορά σε πρώτη φάση δύο παιδιά.

  «Μέχρι να έχουμε τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης φαίνεται να είναι δύο παιδιά για περίπου ένα μήνα», επισήμανε η κ. Μιχαηλίδου. Και όπως τόνισε, «φάνηκε ευτυχώς να λειτουργεί αυτή η διαδικασία που θεσπίσαμε η διαδικασία του υπεύθυνου παιδικής προστασίας. Φοβάμαι ότι η πληροφορία αυτή θα χανόταν, θα συνέχιζε και η χορήγηση αυτών των ηρεμιστικών ζελέ. Αλλά και εμένα ακόμη πιο πολύ με ανησυχεί πού πήγαν αυτά τα δεκάδες ψυχοφάρμακα, τα οποία δεν έχουν καταγραφεί». Πρόσθεσε μάλιστα ότι τα παιδιά έχουν κάνει και αιματολογικές εξετάσεις για να φανεί το αποτύπωμα των φαρμάκων αυτών.

  Πηγή: Συνδέσεις | ΕΡΤ

  Πηγήertnews.gr

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Συνάντηση εργασίας της Μαρίας Αντωνίου με την Δόμνα Μιχαηλίδου – Θετικές εξελίξεις για τους δικαιούχους αναστολών

  Συνάντηση εργασίας της Μαρίας Αντωνίου με την Υπουργό Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Δόμνα Μιχαηλίδου Η...

  Πιθανή «ευχάριστη» ανατροπή στον νέο κατώτατο μισθό

  Οι συσκέψεις εξάλλου στο Μέγαρο Μαξίμου έχουν ξεκινήσει από προχθές και τόσο η εισήγηση...

  Πτολεμαΐδα: Ξεκινά τη νέα χρονιά η λειτουργία της δομής για τα άτομα με αναπηρία

  Προς το τέλος φαίνεται πως οδεύει η περιπέτεια του «Κέντρου διημέρευσης και ημιαυτόνομης διαβίωσης για...

  Νοσηλεύτρια έδινε γλυκά με ηρεμιστικό σε παιδιά δομής της Δ. Μακεδονίας – Απομακρύνθηκε από την θέση της

  Η υφυπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου προχώρησε στην απομάκρυνση νοσηλεύτριας από δομή κοινωνικής Πρόνοιας της Δυτικής...

  Διαβάστε ακόμη

  Ξεκινούν νέα τμήματα εκμάθησης γραφής Braille στην Φλώρινα

  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την μορφή σεμιναρίων για την εκμάθηση της μεθόδου γραφής και ανάγνωσης...

  Φλώρινα: Τοποθέτηση έργων ζωγραφικής σε στάσεις αστικών λεωφορείων

  Ο καλλωπισμός και η τοποθέτηση έργων ζωγραφικής στις στάσεις αστικών λεωφορείων στην πόλη της...

  Νέα τμήματα εκμάθησης γραφής Braille στην Φλώρινα

  Εκπαιδευτικό πρόγραμμα με την μορφή σεμιναρίων για την εκμάθηση της μεθόδου γραφής και ανάγνωσης...

  Φλώρινα: Παρουσίαση Performing – Κινούμενα Τοπία

  Στην πόλη της Φλώρινας συνεχίζει το ταξίδι της στο φυσικό τοπίο περιπατητική, παραστατική δράση...