18.1 C
Kastoria
spot_img

  Η συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620” στο 1ο Larissa Cycling Forum «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο Μέλλον»

  spot_img
  spot_img

  Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 1st Larissa Cycling Forum με την ονομασία «Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο Μέλλον» στην πόλη της Λάρισας και πιο συγκεκριμένα στη Δημοτική Πινακοθήκη – Μουσείο Γ.Ι Κατσίγρα.

  Το συνέδριο που πραγματοποιήθηκε παράλληλα και με την Παγκόσμια Ημέρα Ποδηλασίας έλαβε χώρα την Πέμπτη 1η Ιουνίου έως και το Σάββατο 3 Ιουνίου, όπου διοργανωτές ήταν ο Δήμος Λαρισαίων, η ΚΕΔΕ, η Ελληνική Ομοσπονδία Ποδηλασίας, η ΔΗΚΕΛ και η Επιτροπή Ανάπτυξης της ΕΟΠ, ενώ το Συνέδριο τελέστηκε υπό την αιγίδα του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών, του Υπουργείου Περιβάλλοντος, του Υπουργείου Τουρισμού, της Περιφέρειας Θεσσαλίας και της ΠΕΔ Θεσσαλίας.

  Η φιλοσοφία του συνεδρίου σχετίζεται στενά και με το γεγονός, ότι το ποδήλατο είναι το μόνο μέσο που μεταφέρει τα μηνύματα της βιώσιμης ανάπτυξης εκπληρώνοντας τους 11 από τους 17 στόχους των Ηνωμένων Εθνών. Οι σύνεδροι προέρχονταν από το χώρο της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, την ποδηλατική κοινότητα της χώρας, την εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ μετείχαν και επαγγελματίες του κλάδου, αθλούμενοι και αθλητές ποδηλασίας.

  Το συνέδριο και οι πολλές παράλληλες εκδηλώσεις που έλαβαν μέρος είχαν ως στόχο την προώθηση του ποδηλάτου και της αστικής και αγωνιστικής ποδηλασίας στην Ελλάδα θέτοντας τις βάσεις για την ανάπτυξη της ποδηλατικής κουλτούρας στην κοινωνία και τα θεμέλια για μια πιο βιώσιμη ποδηλατική προσβασιμότητα.

  Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς «620» ως μέλος της Ε.Ο.Α.Π είχε την χαρά και την τιμή να παρευρεθεί και να συμμετάσχει το Σάββατο 3 Ιουνίου στο πάνελ ομιλητών στην θεματική ενότητα «Ποδήλατο, αστική μετακίνηση, προβλήματα και λύσεις» με τον Πρόεδρο του συλλόγου Ιωάννη Ιωάννου. Ο ίδιος υπογράμμισε την αλλαγή νοοτροπίας προς την κατεύθυνση της χρήσης ποδηλάτου, αλλά και της προσβασιμότητας των ατόμων με κινητικές δυσκολίες σε εναλλακτικά μέσα μετακίνησης. Όπως χαρακτηριστικά είπε: «το κοινό που έχει ο ποδηλάτης και τα άτομα με κινητικές αναπηρίες είναι το γεγονός, ότι και οι δύο είναι ευάλωτοι απέναντι στα μεγαλύτερα οχήματα. Οι ανάλογες, λοιπόν, υποδομές για τα άτομα με κινητικές αναπηρίες και οι ποδηλατικές υποδομές έχουν κοινό παρονομαστή – την ασφάλεια των πιο ευάλωτων κατά την κίνηση στο οδικό δίκτυο» και κατέληξε λέγοντας, «οι υποδομές αυτές και ο μεταξύ μας σεβασμός είναι η λύση για την ασφαλή μετακίνηση όλων μας».

  Επίσης, αξίζει να σημειωθεί, ότι στο πάνελ των ομιλητών συμμετείχαν οι: Παναγιώτης Πιτσιλός πρόεδρος Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικών Ποδηλατών, Αντώνης Σηφάκης γ. γραμματέας της Ελληνικής Ομοσπονδίας Αστικών Ποδηλατών, Χρήστος Χατζηγιάννης μέλος Δ.Σ. ΠΑΣ Θεσσαλονίκης, Ιωάννης Φουργέζος μέλος των «Ποδηλατών» Χαλκίδας, Ιωάννης Ιωάννου πρόεδρος Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς «620» , Λάζαρος Παπαδόπουλος Ποδηλατική Απόδραση Πιερίας, ο Κώστας Τσιριγγάκης από τον σύλλογο Ορθοπεταλιά Κέρκυρας και συντονιστής ήταν ο Παντελής Τραπεζούντιος μέλος των «Ποδηλατών» Χαλκίδας.

  Κάθε ομιλητής μέσα από την συζήτηση που ακολούθησε απάντησε στις ερωτήσεις του κοινού, τονίζοντας ότι το ποδήλατο είναι μέσο μετακίνησης, άθλησης, ψυχαγωγίας, αλλά και ένα μέσο που μπορεί να μάς οδηγήσει σε ένα βιώσιμο περιβάλλον. Το ποδήλατο δεν έχει ηλικία ανέφερε ένας από τους ομιλητές χαρακτηριστικά. Επίσης, κάλεσαν και άλλους Δήμους να παραδειγματιστούν από το Δήμο Λάρισας, ώστε να δημιουργηθούν οι απαραίτητες υποδομές για την ασφαλή μετακίνηση. Με κατάλληλες υποδομές, με οδική παιδεία και ενσυναίσθηση θα καταφέρουμε πολλά.

  Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με το μήνυμα “Ποδηλατώντας με το βλέμμα στο μέλλoν”.– 

  ΠΟΔΗΛΑΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ “620”

  spot_img
  spot_img
  spot_img
  spot_img

  Παρόμοια αρθρα

  Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μη ανταγωνιστική ποδηλατική διοργάνωση “Brevet Καστοριάς 2023”, που έλαβε χώρα το Σάββατο 8 Ιουλίου

  Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η μη ανταγωνιστική ποδηλατική διοργάνωση "Brevet Καστοριάς 2023", που έλαβε...

  Brevet Καστοριάς 2023: ”Χωριά της Λήθης, στα βήματα του Παύλου Μελά” το Σάββατο 8 Ιουλίου

  BREVET ΚΑΣΤΟΡΙΑΣ 2023 "Χωριά της Λήθης – Στα βήματα του Παύλου Μελά" Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς...

  Η συμμετοχή του Ποδηλατικού Συλλόγου Καστοριάς “620” στην εκδήλωση “Παπαρρόδεια 2023”

  Στο πλαίσιο των διήμερων εκδηλώσεων "Παπαρρόδεια 2023", που πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 6 Μαΐου και...

  Ο Ποδηλατικός Σύλλογος Καστοριάς “620” έκοψε την βασιλόπιτα για το 2023

  Το Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2023 και ώρα 16:00 στην πλατεία Ντολτσό, σε μια λιτή...

  Διαβάστε ακόμη

  Με Γρηγόρη Γρηγοριάδη η Πηγή Ανδρεώλα

  Αγαπητή φίλη, Αγαπητέ φίλε, Μετά από πρόταση του κύριου Γρηγόριου Γρηγοριάδη  και ώριμη σκέψη αποφάσισα να...

  Ξεκίνησε η ασφαλτόστρωση στο Δημοτικό Στάδιο Καστοριάς

  Σε εξέλιξη βρίσκονται οι εργασίες ασφαλτοστρώσεων σε διάφορα σημεία του Δήμου Καστοριάς, μάλιστα ξεκίνησε...

  Ανανεωμένο ξεκινά το χορευτικό της Μυήσεως

  Ανανεωμένο ξεκινά τη λειτουργία του το Τμήμα Παραδοσιακών Χορών και Δρώμενων του Ομίλου «Μύησις»...

  Στους 11 μοναδικούς προορισμούς (Amazing Destinations) του Visit Greece, του επίσημου τουριστικού site του ΕΟΤ, η Καστοριά

  Από τις ομορφότερες πόλεις της βόρειας Ελλάδας, πλαισιωμένη από τα επιβλητικά βουνά Γράμμο και...