Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024
14.6 C
Kastoria

    Ηράκλειο: Έφυγε από τη ζωή ο διακεκριμένος πανεπιστημιακός και πρώην πρύτανης, Γιώργος Γραμματικάκης

    Τις δύο τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Γραμματικάκης νοσηλευόταν στην Εντατική του ΠαΓΝΗ με αναπνευστική ανεπάρκεια και δυστυχώς νωρίς το πρωί σήμερα κατέληξε

    spot_img
    spot_img

    Σε ηλικία 84 ετών έφυγε από τη ζωή ο Γιώργος Γραμματικάκης, διακεκριμένος πανεπιστημιακός, πρώην πρύτανης και πρώην ευρωβουλευτής με το Ποτάμι. 

    Τις δύο τελευταίες ημέρες ο Γιώργος Γραμματικάκης νοσηλευόταν στην Εντατική του ΠαΓΝΗ με αναπνευστική ανεπάρκεια και δυστυχώς νωρίς το πρωί σήμερα κατέληξε.

    Ο Γιώργος Γραμματικάκης γεννήθηκε στο Ηράκλειο της Κρήτης στις 21 Μαϊου 1939 ήταν φυσικός, πανεπιστημιακός ομότιμος καθηγητής, πρώην πρύτανης και συγγραφέας.

    Σπούδασε Φυσική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και συνέχισε με μεταπτυχιακές σπουδές στο Imperial College του Λονδίνου. Απέκτησε το διδακτορικό του δίπλωμα το 1973 και η διατριβή του είχε τίτλο “Analysis of some multiparticle final state in 10 and 6 GeV/c K-p interactions”.

    Τον Μάϊο του 1962, ύστερα από δικαστική προσφυγή των μελών των ακροδεξιών φοιτητικών παρατάξεων ΣΔΟΕ και ΕΚΟΦ κατά της διοίκησης της Διοικούσας Επιτροπής Συλλόγων του Πανεπιστημίου Αθηνών (ΔΕΣΠΑ), το δικαστήριο τον διόρισε μέλος του νέου δ.σ της ΔΕΣΠΑ, θέση από την οποία παραιτήθηκε αμέσως καταγγέλλοντας σκευωρία.

    Από το 1982 έως το 2006 που συνταξιοδοτήθηκε και του απονεμήθηκε ο τίτλος του Ομότιμου Καθηγητή, ήταν καθηγητής στο Τμήμα Φυσικής του Πανεπιστημίου Κρήτης. Από το 1990 έως το 1996 διατέλεσε πρύτανης του Πανεπιστημίου Κρήτης.

    Το 2014 εκλέχθηκε ευρωβουλευτής με «Το Ποτάμι» και συμμετέχει στην Ομάδα της Προοδευτικής Συμμαχίας Σοσιαλιστών και Δημοκρατών. Επίσης είναι αντιπρόεδρος στο Δ.Σ της Λυρικής Σκηνής.

    Πηγήvoria.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Διαβάστε ακόμη

    Λεωνίδας Οικονομίδης: Οι Διευθυντές των σχολείων είναι υπεύθυνοι για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών

    Ο Διευθυντής-η Διευθύντρια του σχολείου, είναι υπεύθυνος/υπεύθυνη για την υγεία και ασφάλεια των μαθητών/μαθητριών Η...

    Μήνυμα της Προέδρου της Δημοκρατίας για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ποντίων

    Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου σε μήνυμά της για την Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των...

    Μαζική τροφική δηλητηρίαση για μαθητές στη Λαμία – Τα σχολικά γεύματα τους έστειλαν στο νοσοκομείο

    Με συμπτώματα τροφικής δηλητηρίασης πήγαν στο Νοσοκομείο Λαμίας το βράδυ της Πέμπτης 16 Μαΐου...

    Α.Δ.Ε.Δ.Υ.: Απεργία στις 21 Μαΐου

    Α.Δ.Ε.Δ.Υ. ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ στην 24ωρη  πανυπαλληλική απεργία  της 21ης του Μάη Συναδέλφισσες, συνάδελφοι, Το Γενικό Συμβούλιο της Α.Δ.Ε.Δ.Υ., μετά...