3.2 C
Kastoria

  Μαρία Αντωνίου: “Σχεδιασμός και σημαντικές πρωτοβουλίες για ενίσχυση των υφιστάμενων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και προτάσεις για νέα με ισχυρές προοπτικές” (βίντεο)

  Συνέντευξη της Μαρίας Αντωνίου στα Μέσα Ενημέρωσης

  spot_img

  Συνέντευξη τύπου, παραχώρησε σήμερα η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, στο πλαίσιο της καθιερωμένης πλέον, τακτικής ενημέρωσης για τρέχοντα θέματα ενδιαφέροντος.

  Η Μαρία Αντωνίου, αρχικά αναφέρθηκε στα οφέλη για την Ελλάδα, της σημαντικής επίσκεψης του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στη Κίνα και κατόπιν στις πρόσφατες συναντήσεις που είχε στο Υπουργείο Τουρισμού και το Υπουργείο Εσωτερικών, στην τοποθέτησή της ως Τακτικό Μέλος της ελληνικής αντιπροσωπείας στην Κοινοβουλευτική Συνέλευση του Οργανισμού για την Ασφάλεια και τη Συνεργασία στην Ευρώπη (ΟΑΣΕ) και στην ομιλία της που πραγματοποίησε στην Ολομέλεια της Βουλής, στο πλαίσιο του Νομοσχεδίου για το νέο σύστημα επιλογής διοικήσεων φορέων του δημοσίου τομέα και την ενίσχυση της αποτελεσματικότητάς τους. 

  Για το ζήτημα που προέκυψε σχετικά με την κατάργηση των πανεπιστημιακών τμημάτων, η Μαρία Αντωνίου σημείωσε πως τα τμήματα αυτά ιδρύθηκαν προεκλογικά εκείνη την περίοδο για ψηφοθηρικούς λόγους, δίχως προηγούμενο σχεδιασμό και επαρκή τεκμηρίωση. 

  Σε επαφές που είχε τόσο με τον αρμόδιο Υπουργό, κ. Κυριάκο Πιερρακάκη, όσο και με τον Πρύτανη του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, κ. Θεόδωρο Θεοδουλίδη, τονίστηκε ότι ο σχεδιασμός περιλαμβάνει σημαντικές πρωτοβουλίες για ενίσχυση των υφιστάμενων Πανεπιστημιακών Τμημάτων και προτάσεις για νέα, τα οποία θα αποτελούν δυναμικές δεξαμενές φοιτητών και φοιτητριών με ισχυρές προοπτικές απορρόφησης στην αγορά εργασίας, που θα πρωταγωνιστήσουν στην εποχή του ψηφιακού και πράσινου μετασχηματισμού.

  Κάτι επίσης σημαντικό όμως είναι και το μείζον θέμα της υλοποίησης της Φοιτητικής Στέγης, το οποίο θα δώσει ακόμη μεγαλύτερη ελκυστικότητα για τα πανεπιστημιακά τμήματα της περιοχής μας, τόνισε η Βουλευτής Καστοριάς.Τέλος, η Μαρία Αντωνίου, αναφέρθηκε σε τρία ταξίδια που θα πραγματοποιήσει μέσα στο Νοέμβριο, με πρώτο προορισμό τη Νέα Υόρκη, όπου είναι προσκεκλημένη από τον Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης για να τιμήσει τις εκεί εκδηλώσεις για την 11η Νοεμβρίου. Κατόπιν θα συμμετέχει στην ελληνική αποστολή του ΟΑΣΕ, στο Ερεβάν της Αρμενίας, ενώ σε συνέχεια της πρόσφατης επίσκεψης της Ευρωβουλευτού κ. Άννας-Μισέλ Ασημακοπούλου στην Καστοριά, θα ταξιδέψει στις Βρυξέλλες για να εξεταστούν αναλυτικά όλα τα ζητήματα που τέθηκαν από τους επιχειρηματικούς φορείς της Καστοριάς, στις συναντήσεις που είχαν με τη Μαρία Αντωνίου και την Ευρωβουλευτή. 

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με Αυγενάκη για αγροτικά θέματα της Καστοριάς

  Σε συνέχεια της δέσμευσής μου στον αγροτικό κόσμο της Καστοριάς και της συνάντησης εργασίας...

  Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής (βίντεο)

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια...

  Β’ Καραβαγγέλεια 2024: Ιερό τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων υπέρ του μεγάλου εθνάρχη και ηγέτη Μητροπολίτου Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη (βίντεο | φωτογραφίες)

  Την τελευταία ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Β' Καραβαγγέλεια (11 Φεβρουαρίου 2024) πραγματοποιήθηκε...

  Στην αποστολή του ΟΑΣΕ στο Μπακού η Μαρία Αντωνίου

  Στο Μπακού βρίσκεται η Μαρία Αντωνίου, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων στην αντιπροσωπεία των...

  Διαβάστε ακόμη

  Τιμητική Πλακέτα σε δύο Διευθυντές  απένειμε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Τιμητική Πλακέτα στον Διευθυντή Ανάπτυξης Χαράλαμπο Φωτιάδη και στον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Στυλιανό Κοτσάκο...

  Έγκριση Υπηρεσίας καθαρισμού Πρανών-Τάφρων-Τεχνικών και Οδοστρωμάτων προϋπ. 150.000,00€ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Την έγκριση των όρων διακήρυξης και διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Υπηρεσία καθαρισμού...

  Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με Αυγενάκη για αγροτικά θέματα της Καστοριάς

  Σε συνέχεια της δέσμευσής μου στον αγροτικό κόσμο της Καστοριάς και της συνάντησης εργασίας...

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 19 – Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 19 – Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024) Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου Αὐτοψία στά...