Δευτέρα, 29 Απριλίου, 2024
8.9 C
Kastoria

    Οικολογικές πρακτικές για την καθημερινή φροντίδα των παιδιών

    spot_img

    Αρκετοί είναι οι γονείς που δυσκολεύονται στο τι πρέπει να κάνουν και ποιον να συμβουλευτούν  όσον αφορά την προσωπική υγεία και διατροφή των παιδιών τους. Η καθαριότητα και η υγιεινή ενός παιδιού παίζει καθοριστικό ρόλο στην ανάπτυξη του. Τα περισσότερα παιδιά και συγκεκριμένα τα νεογνά είναι ευαίσθητα σε αρρώστιες και άλλες μολυσματικές ασθένειες. 

    Σήμερα, η στροφή προς τις οικολογικές πρακτικές κερδίζει όλο και περισσότερο έδαφος, ειδικά στους νέους γονείς που είναι πιο ευαισθητοποιημένοι, προσφέροντας εναλλακτικές λύσεις με σεβασμό στο περιβάλλον και την υγεία του μωρού τους. Η αναζήτηση βιολογικών προϊόντων περιποίησης σώματός και ρουχισμού είναι μεγάλη και οι επιλογές πολλές. Από την άλλη, πολλές εταιρείες πλέον προσφέρουν εναλλακτικά προϊόντα, πιο οικολογικά, με ειδική σύνθεση ακόμα και για παιδιά. Όταν επιλέγουμε απορρυπαντικά για μωρά πρέπει να δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στα εξής χαρακτηριστικά:

    Να έχουν βιοδιασπώμενα συστατικά και φιλικά προς το περιβάλλον.

    Προτιμήστε βρεφικά απορρυπαντικά https://www.eurekababy.gr/vrefika-aporrupantika/ με βιοδιασπώμενα συστατικά, τα οποία αφομοιώνονται πλήρως στη φύση, προστατεύοντάς το περιβάλλον.

    Αποφύγετε απορρυπαντικά με χημικές ουσίες, όπως φωσφορικά άλατα, χλωρίνη, οπτικά λευκαντικά και τεχνητά αρώματα, που μπορεί να ερεθίσουν το δέρμα του μωρού σας. Η συνεχόμενη χρήση τέτοιων απορρυπαντικών μπορεί στο μέλλον να προκαλέσει δερματικά προβλήματα αλλά και κακοήθεια στο δέρμα.

    Επίσης, η χρήση συμπυκνωμένων απορρυπαντικών μειώνει την ποσότητα των πλαστικών απορριμμάτων πλαστικού, συμβάλλοντας στην προστασία του περιβάλλοντος.

    Επιλέξτε υποαλλεργικά απορρυπαντικά, ειδικά σχεδιασμένα για την ευαίσθητη περιοχή των μωρών. Διαβάστε αν υπάρχει κάποια ένδειξη πάνω στο προϊόν πριν το αγοράσετε ότι είναι υποαλλεργικό.

    Αξίζει η επένδυση σε οικολογικά προϊόντα; 

    Είναι γεγονός ότι μπορεί να είναι πιο ακριβά από τα συμβατικά που μπορούμε να βρούμε σε κάθε super market. Στο μέλλον όμως, η χρήση οικολογικών βρεφικών απορρυπαντικών θα προσφέρει πολλαπλά οφέλη όπως:

    Θα συμβάλετε στην προστασία του περιβάλλοντος, μειώνοντας το αρνητικό αντίκτυπο που έχουν οι διάφορες χημικές ουσίες των απορρυπαντικών στο περιβάλλον.

    Το πιο σημαντικό είναι η υγεία και η προστασία του μωρού. Τα οικολογικά απορρυπαντικά, επειδή είναι απαλλαγμένα από χημικές ουσίες, είναι πιο φιλικά προς την ευαίσθητη βρεφική επιδερμίδα.

    Η χρήση υποαλλεργικών, οικολογικών απορρυπαντικών μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ερεθισμών, αλλεργιών και δερματικών προβλημάτων.

    Βότανα: Κάποια βότανα όπως το χαμομήλι είναι φιλικό στην επιδερμίδα του μωρού και λειτουργεί ως φυσικό αντισηπτικό. Παράλληλα είναι ιδανικό για τα εγκαύματα και τον καθημερινό καθαρισμό του μωρού από τις ακαθαρσίες κατά την αλλαγή της πάνας. Βεβαιωθείτε ότι έχετε ξεπλύνει καλά την περιοχή μετά τον καθαρισμό, για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα.

    Σε περίπτωση που παρατηρήσετε ερεθισμούς, αλλεργίες ή δερματικά προβλήματα, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας. Είναι σημαντικό, για οποιαδήποτε επιλογή θέλετε να κάνετε, να συμβουλευτείτε πρώτα τους ειδικούς γιατρούς που ασχολούνται συνέχεια με την παιδική φροντίδα και γνωρίζουν πάρα πολύ καλά ποια προϊόντα είναι κατάλληλα για το παιδί σας. Επίσης, αναζητώντας προϊόντα στο διαδίκτυο, μπορείτε να διαβάσετε κριτικές από γονείς που έχουν κάνει χρήση διαφόρων απορρυπαντικών για μωρά, μαλακτικών και ειδών περιποίησης, προκειμένου να βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα.Επιπλέον υπάρχουν πολλά κανάλια συζήτησης και ιστοσελίδες στο διαδίκτυο φτιαγμένα από γονείς και ειδικούς που ασχολούνται με την φροντίδα του παιδιού και οι οποίοι είναι πρόθυμοι να προσφέρουν κάθε βοήθεια στους νέους γονείς

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Στους 1.500.000 οι αντιγριπικοί εμβολιασμοί – Oι 1.350.000 διενεργήθηκαν στα φαρμακεία

    Κάλεσμα στους πολίτες να σπεύσουν να εμβολιαστούν προκειμένου να προστατευτούν από τη γρίπη, απηύθυναν...

    Τον χαμηλότερο δείκτη ποιότητας ζωής παρουσιάζει η Ελλάδα από όλα τα κράτη-μέλη της Ε.Ε.

    Αρρωσταίνουμε περισσότερο γιατί δεν φτάνουν οι πόροι της υγείας Τον χαμηλότερο δείκτη ποιότητας ζωής παρουσιάζει η Ελλάδα...

    Το σύνδρομο χρόνιας κόπωσης μπορεί να συνδέεται με ιογενή λοίμωξη, υποστηρίζει νέα μελέτη

    Τα ιστορικά στοιχεία δείχνουν ότι ένας μεγάλος αριθμός περιπτώσεων ME/CFS είναι πιθανό να έχει...

    Αλτσχάιμερ: Η ελπίδα που έρχεται από τον «Δημόκριτο»

    Την ελπίδα ότι στο μέλλον θα υπάρχουν θεραπευτικά μέσα για την ορθότερη αντιμετώπιση των...

    Διαβάστε ακόμη

    Είδη βρεφικής ανάπτυξης: Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός και τι οφέλη προσφέρει για την ανάπτυξη του παιδιού

    Είδη βρεφικής ανάπτυξης: Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός και τι οφέλη προσφέρει για την...

    Ορθογραφική ικανότητα: μια σημαντική δεξιότητα – Τρόποι βελτίωσης – Συμβουλές και οδηγίες από την Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη

    Η ορθογραφία δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία. Συνδέεται με τη γραφή και είναι αποτέλεσμα...

    Πρωτότυπα δωράκια για τη νονά του παιδιού σας!

    Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η εορταστική ατμόσφαιρα, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και τα χαρούμενα τραγούδια...

    Έρευνα: Ένα στα πέντε παιδιά βιώνει άγχος αλλά ντρέπεται να ζητήσει βοήθεια

    Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών και Εφήβων, το Ίδρυμα S.O.S διοργάνωσε το συνέδριο «Το...