-1.2 C
Kastoria

  Ομιλία Ζήση Τζηκαλάγια στην Βουλή για τον κρατικό προϋπολογισμό του 2023

  spot_img

  Περίληψη Ομιλίας για τον Προϋπολογισμό

  Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προχωρά με συνέπεια και σταθερότητα πιστή στο αναπτυξιακό της πρόγραμμα και δείχνοντας έμπρακτα τη συμπαράσταση της στις ευάλωτες ομάδες του πληθυσμού και στους πιο ευάλωτους συμπολίτες μας

  Ο Προϋπολογισμός του 2023 είναι ο πρώτος ς εκτός μνημονίου και ο πρώτος εκτός εποπτείας που διασφαλίζει ταυτόχρονα την οικονομική απασχόληση, αλλά με κοινωνική δικαιοσύνη.

  Πετύχαμε αυτά τα χρόνια 11 φορές την αναβάθμιση της ελληνικής οικονομίας. Ελαφρύναμε το χρέος 6 δισεκατομμύρια ευρώ, η ανάπτυξη του χρόνου θα είναι 3 φορές πάνω από της Ευρωπαϊκής Ένωσης. Ακολουθεί μια χρονιά με 12 δις επενδύσεων.

  Πετύχαμε μείωση της ανεργίας άνω των 5 μονάδων. Το δημόσιο χρέος από 186% του ΑΕΠ μειώνεται στο 159% του χρόνου.Έχουμε αυτούς τους τελευταίους 3 μήνες από τις εταιρείες της ενέργειας ανάκτηση υπερ εσόδων πάνω από 2,7 δις, τα οποία τα διαθέτουμε στους Έλληνες πολίτες κλιμακωτά υπέρ των ευάλωτων. Τα εισοδήματα των νοικοκυριών αυξήθηκαν 33 δις ευρώ ενώ τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια μειώθηκαν από 44% την περίοδο της διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ, σε κάτω από 10%. Στην επιδοτηση ρεύματος αερίου θα πάνε 3,5δις στα νοικοκυριά και 4,8 δις στις επιχειρήσεις. Δίνουμε έκτακτη ενίσχυση άμεσα 250 € αυτές τις μέρες σε 2,3 εκατομμύρια ευάλωτους πολίτες. 1,3 εκατομμύρια πολίτες θα πάρουν αυξημένο επίδομα θέρμανσης.

  250.000 αγρότες είδαν βοήθεια για τα λιπάσματα τις επόμενες μέρες 50.000 κτηνοτρόφοι για τις ζωοτροφές. Προχωρήσαμε στην προπληρωμένη άϋλλη κάρτα των καυσίμων κίνησης, στην 3η αύξηση του κατώτατου μισθού, την μονιμοποίηση κατά 3 μονάδες της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών.

  Καταργούμε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης του ιδιωτικού τομέα. Απαλλάσσουμε από το τέλος του επιτηδεύματος υπό όρους. Δίνουμε κίνητρα μετατροπής των συμβάσεων μερικής σε συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Το επίδομα μητρότητος από 6 μήνες μετατρέπεται σε 9 μήνες στον ιδιωτικό τομέα.

  Καταργούμε την ειδική εισφορά αλληλεγγύης στους δημοσίους υπαλλήλους το 1% της του υπέρ του ταμείου των δημοσίων υπαλλήλων. Δίνουμε κίνητρα στους στα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων. Αυξάνουμε πρώτη φορά μετά από χρόνια το μισθολόγιο του ΕΣΥ έστω 10%.

  Μετά από 12 χρόνια αυξάνονται οι συντάξεις από 1.1.2023 κατά 8%. Φροντίζουμε την κοινωνική στέγη και την κατοικία. και λαμβάνουμε πρόνοια για νέα ζευγάρια με άτοκα ή χαμηλότοκα δάνεια.

  Παρατείνουμε την αναστολή του ΦΠΑ στα ακίνητα μέχρι το τέλος του 2024. Παρέχουμε 40% έκπτωση φόρου εισοδήματος για ενεργειακές αναβαθμίσεις. Αυξάνουμε τις δαπάνες του υπουργείου Υγείας πάνω από 1,3 δισεκατομμύρια ευρώ σε σχέση με το 2019. Στο πρόγραμμα των δημοσίων επενδύσεων, έχουμε 12 δισεκατομμύρια ευρώ, τα 3,6 από το ταμείο της ανάκαμψης είναι ιστορικό ρεκόρ.

  Στην εθνική μας άμυνα διαθέτουμε για το 2022 – 2023, 5,8 δισεκατομμύρια ευρώ, όταν εσείς περίπου ξοδεύατε 500 εκατομμύρια το χρόνο.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ζήσης Τζηκαλάγιας: Με τον Γ.Γ του ΕΟΤ στο Επιμελητήριο και το Ντολτσό

  Η κυβέρνηση επιβεβαιώνει συνεχώς το μεγάλο ενδιαφέρον της για την ανάπτυξη του τουρισμού και...

  H εκδήλωση για την βία και την αυτοπροστασία των γυναικών πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία

  Με παρουσία πλήθους κόσμου και δικαίωση της πρωτοβουλίας μου,ολοκληρώθηκε η εκδήλωση στο Μπαϊρακτάρειο Δημοτικό...

  Ο Σύλλογος Αρμονία έκοψε την βασιλόπιτα για το 2023 (φωτογραφίες)

  Σε μια υπέροχη εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε χθες Παρασκευή 3 Φεβρουαρίου 2023 στο "Γλεντάδικο" ο...

  Συνάντηση Τζηκαλάγια – ΣΕΓ στο Υπουργείο Οικονομικών

  Συνάντηση είχαμε με τον Γενικό Γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής του Υπουργείου Οικονομικών κ. Θάνο Πετραλιά....

  Διαβάστε ακόμη

  Dentist Pass: Αρχίζει τον Μάρτιο – Παρέχει οδοντιατρική κάλυψη σε παιδιά 6-12 ετών

  Για πρώτη φορά δίνεται η δυνατότητα οδοντιατρικής κάλυψης για τα παιδιά 6-12 ετών τόνισε ο υπουργός Υγείας,...

  ΑΣΕΠ: Στις 4 Μαρτίου ο πανελλήνιος γραπτός διαγωνισμός

  Την ημερομηνία διεξαγωγής του πανελλήνιου γραπτού διαγωνισμού ανακοίνωσε το ΑΣΕΠ. Σύμφωνα με απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής Διαγωνισμού (ΚΕΔ) της...

  Άνοιξε το Ε9 και για τις μεταβιβάσεις ακινήτων που γίνονται φέτος

  Οποιαδήποτε μεταβίβαση ακινήτου έγινε η πρόκειται να γίνει μέσα στο 2023 θα πρέπει να δηλωθεί στο Ε9 της...

  Καιρός: Νεφώσεις και τοπικές βροχές στα νότια (video)

  Ο καιρός σήμερα Τρίτη 31 Ιανουαρίου θα έχει βροχές στα νότια και στο κεντρικό...