Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024
17.1 C
Kastoria

    Παγκόσμια ανησυχία για τη Μέση Ανατολή: Υπό πολιορκία η Γάζα – “Πόλεμο ήθελαν, πόλεμο θα έχουν”, λέει ο Νετανιάχου (ρεπορτάζ | βίντεο)

    Τρίτο 24ωρο αιματηρών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, με συνεχείς εκατέρωθεν βομβαρδισμούς σε Ισραήλ, Γάζα αλλά και Λίβανο και χωρίς να διαφαίνεται αποκλιμάκωση.

    spot_img

    Τρίτο 24ωρο αιματηρών συγκρούσεων στη Μέση Ανατολή, με συνεχείς εκατέρωθεν βομβαρδισμούς σε Ισραήλ, Γάζα αλλά και Λίβανο και χωρίς να διαφαίνεται ακόμα η αποκλιμάκωση.

    Την ίδια ώρα η Χαμάς απειλεί με εκτελέσεις αιχμαλώτων πολιτών “για κάθε βόμβα που θα πέφτει σε σπίτι χωρίς προειδοποίηση”, ενώ τις τελευταίες ώρες το Ισραήλ προχωρά σε πλήρη πολιορκία της Γάζας, με την αγωνία για επικείμενη εισβολή στη Λωρίδα της Γάζας να κορυφώνεται.

    Η ισλαμιστική παλαιστινιακή οργάνωση που κρατά πάνω από 100 ομήρους ξεκαθάρισε ότι δεν θα ξεκινήσει διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωσή τους εάν δεν σταματήσουν οι βομβαρδισμοί. Την ίδια στιγμή ωστόσο εκπρόσωπος της Χαμάς δήλωσε ότι η οργάνωση είναι ανοιχτή σε συζητήσεις για εκεχειρία καθώς έχει επιτύχει τους στόχους της.

    Σε διάγγελμά του, ο Νετανιάχου διαβεβαίωσε πως όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα συνειδητοποιήσουν πως “ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ”. “Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει για πολλές γενιές”, υποστήριξε.

    Τα ξημερώματα της Τρίτης, ο Λευκός Οίκος ανακοίνωσε πως οι ΗΠΑ δεν έχουν καμιά πρόθεση να αναπτύξουν δυνάμεις στο πεδίο μετά την επίθεση εναντίον του Ισραήλ που εξαπέλυσε το παλαιστινιακό ισλαμιστικό κίνημα Χαμάς. Ωσόσο, σύμφωνα με την ανακοίνωση, θα προστατεύσει τα αμερικανικά συμφέροντα στην περιοχή.

    Παγκόσμια ανησυχία για τη Μέση Ανατολή: Υπό πολιορκία η Γάζα - "Πόλεμο ήθελαν, πόλεμο θα έχουν", λέει ο Νετανιάχου

    Νετανιάχου: Ο εχθρός ήθελε πόλεμο και πόλεμο θα έχει

    Χαρακτηρίζοντας την ενότητα “ύψιστο καθήκον”, ο Νετανιάχου είπε πως “ο λαός είναι ενωμένος και οι ηγέτες πρέπει επίσης να είναι ενωμένοι”. “Καλώ τους ηγέτες της αντιπολίτευσης να συγκροτήσουν άμεσα κυβέρνηση εθνικής ενότητας”, τόνισε ο Νετανιάχου σε τηλεοπτικό διάγγελμα.

    Οι θηριωδίες που διέπραξε η Χαμάς κατά την επίθεσή της στο Ισραήλ αντικατοπτρίζουν εκείνες της τζιχαντιστικής οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος, επεσήμανε ο ισραηλινός πρωθυπουργός, περιγράφοντας εκτελέσεις γυναικόπαιδων σε καθεστώς αιχμαλωσίας.

    “Ανέκαθεν γνωρίζαμε ποια είναι η Χαμάς. Τώρα όλος ο κόσμος γνωρίζει. Η Χαμάς είναι Ισλαμικό Κράτος. Και θα την νικήσουμε όπως ο πεφωτισμένος κόσμος νίκησε το Ισλαμικό Κράτος. Αυτός ο απαίσιος εχθρός ήθελε πόλεμο και πόλεμο θα έχει”, διεμήνυσε.

    Διαβεβαίωσε πως όταν αυτός ο πόλεμος τελειώσει, οι εχθροί του εβραϊκού κράτους θα συνειδητοποιήσουν πως “ήταν τρομερό λάθος να επιτεθούν στο Ισραήλ”. Αυτό που θα πάθουν θα τους συνετίσει “για πολλές γενιές”, υποστήριξε.

    Γάζα
    Γάζα
    ΓΑΖΑ

    Καταλήγοντας, διέψευσε τις πληροφορίες που μετέδωσε νωρίτερα η ηλεκτρονική έκδοση της ισραηλινής εφημερίδας Yedioth Ahronoth (Ynet) ότι οι υπηρεσίες πληροφοριών της Αιγύπτου είχαν προειδοποιήσει το Ισραήλ για επικείμενη απειλή από τη Λωρίδα της Γάζας.

    Μάλιστα το βράδυ της Δευτέρας ανήρτησε βίντεο με βομβαρδισμούς εναντίον στόχων. Στη λεζάντα του βίντεο γράφει “Ξεκινήσαμε, το Ισραήλ θα νικήσει”.

    Η ανάρτηση έρχεται καθώς τα τελευταία 24ωρα η Χαμάς ανεβάζει ανά τακτά διαστήματα βίντεο από επιτυχημένες επιχειρήσεις της εναντίον του Ισραήλ στο πλαίσιο του ψυχολογικού πολέμου.

    Υπό έλεγχο ο φράχτης στα σύνορα με την Γάζα

    Το Ισραήλ έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας, τον οποίο είχαν παραβιάσει οι παλαιστίνιοι ένοπλοι της Χαμάς, που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο μαζική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος, και ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

    Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε πως από τη Δευτέρα δεν έχουν σημειωθεί νέες διεισδύσεις από τη Γάζα. Απαντώντας προφανώς σε φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.

    Στη Μόσχα θα μεταβεί ο Μαχμούντ Αμπάς

    Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής, ο Μαχμούντ Αμπάς, αναμένεται να επισκεφθεί τη Μόσχα, μεταδίδουν ρωσικά μέσα ενημέρωσης επικαλούμενα τον παλαιστίνιο πρεσβευτή στην πρωτεύουσα της Ρωσίας.

    “Αναμένουμε επίσημη ανακοίνωση από το Κρεμλίνο, από τη ρωσική πλευρά, σχετικά με το πότε θα γίνει η επίσκεψη”, δήλωσε ο παλαιστίνιος πρεσβευτής Άμπντελ Χάφεζ Νούφαλ, σύμφωνα με το δίκτυο RBC. “Συνήφθη συμφωνία πως ο κ. Αμπάς θα έλθει στη Μόσχα”, πρόσθεσε.

    Δήλωσε εξάλλου στη ρωσική κρατική τηλεόραση πως τα μέρη έχουν “καθημερινές επαφές”.

    Η Ρωσία, η οποία έχει ιστορικά σχέσεις με αραβικές χώρες, το Ιράν, τη Χαμάς, καθώς και με το Ισραήλ, καταδίκασε τη βία και κατηγόρησε την κυβέρνηση των ΗΠΑ πως αψηφά την ανάγκη να εγκαθιδρυθεί ανεξάρτητο παλαιστινιακό κράτος.

    ΓΑΖΑ
    ΓΑΖΑ

    Ο ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν συναντήθηκε με τον κ. Αμπάς πριν από έναν χρόνο, στο περιθώριο συνόδου στο Καζακστάν. Ο κ. Αμπάς επισκέφθηκε τη Ρωσία πριν από δυο χρόνια, υπενθυμίζουν ρωσικά ΜΜΕ.

    Πηγήthetoc.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Κέρδη και ζημίες από την Ιρανική επίθεση στο Ισραήλ (του Νίκου Ρίζου)

    Το Ιράν εξαπέλυσε μία άνευ προηγουμένου επίθεση άνω των 300 πυραύλων, ως αντίποινα για...

    Το Ισραήλ ενέκρινε συμφωνία για 4ήμερη κατάπαυση του πυρός – Σταδιακά η απελευθέρωση των ομήρων

    Το Ισραήλ ενέκρινε συμφωνία για 4ήμερη κατάπαυση του πυρός – Σταδιακά η απελευθέρωση των...

    Teddy Bear: Η θωρακισμένη μπουλντόζα του ισραηλινού στρατού για την εισβολή στη Γάζα (βίντεο)

    Μπορεί το Teddy Bear να συνδέεται με τα κάθε συμπαθητικά αρκουδάκια κινουμένων σχεδίων που...

    Ισοπεδώνεται η Γάζα: Συγκλονιστικές εικόνες από δορυφόρο – Συντρίμμια και θάνατος παντού (φωτογραφίες | βίντεο)

    Φλέγεται η Μέση Ανατολή για έκτη ημέρα καθώς οι εχθροπραξίες μαίνονται ενώ προ των...

    Διαβάστε ακόμη

    Απίστευτες εικόνες στις Βρυξέλλες: Αγρότες διαλύουν αστυνομικά μπλόκα με τα τρακτέρ 

    Μπρα ντε φερ με την αστυνομία παίζουν οι αγρότες που κατέκλυσαν τους δρόμους των...

    Το Ισραήλ ενέκρινε συμφωνία για 4ήμερη κατάπαυση του πυρός – Σταδιακά η απελευθέρωση των ομήρων

    Το Ισραήλ ενέκρινε συμφωνία για 4ήμερη κατάπαυση του πυρός – Σταδιακά η απελευθέρωση των...

    Στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου ο Ερντογάν για το Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας – Τουρκίας

    Στην Αθήνα θα πραγματοποιηθεί τελικά στις 7 Δεκεμβρίου το Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας Ελλάδας -...

    Ποιοι λόγοι ώθησαν τον Ταγίπ Ερντογάν να υπογράψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ – Ποια η στάση του Μπαχτσελί

    Για την αιφνιδιαστική κίνηση της Τουρκίας και του προέδρου της Ταγίπ Ερντογάν να υπογράψει την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ εν μέσω...