3.2 C
Kastoria

  Σε εκδήλωση του Συλλόγου Καστοριέων “ΟΜΟΝΟΙΑ” Νέας Υόρκης η Μαρία Αντωνίου

  spot_img

  Στον Ετήσιο Χορό του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης παρέστη την 11η Νοεμβρίου η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, η οποία βρίσκεται εκεί προσκεκλημένη του Συλλόγου για να συμμετέχει στις εορταστικές εκδηλώσεις της 111ης Επετείου Απελευθέρωσης της Καστοριάς.

  Σε σχετική της ανάρτηση στα social media, αναφέρει:

  “Ευχαριστώ θερμά τον Πρόεδρο Δήμο Σιώκη και τα μέλη του Συλλόγου Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης που επέλεξαν αυτή τη μέρα, με το ιδιαίτερο ιστορικό βάρος και φόρτιση για μας τους Καστοριανούς, να με καλέσουν σε αυτήν την εξαιρετική εκδήλωση, κατά την οποία τιμήθηκε για το επιστημονικό του έργο ο διακεκριμένος Καστοριανός επιστήμονας, ο Γιώργος Γιαγκόπουλος, συνιδρυτής, Πρόεδρος και επικεφαλής επιστημονικός υπεύθυνος της Regeneron Pharmaceuticals.

  Επίσης, είχα τη χαρά να συναντηθώ και με εκπροσώπους του Ελληνικού Κογκρέσου Αμερικής και συγκεκριμένα με τον Πρόεδρο DrDemetrios T Markouizos, τον επίτιμο Πρόεδρο Nick J Apostolopoulos, τη σύμβουλο του Προέδρου Theodora D Abazis και την DrDespina Afentouli.

  Αξίζουν θερμά συγχαρητήρια στο Σύλλογο Καστοριέων «ΟΜΟΝΟΙΑ» Νέας Υόρκης, με την πάνω από έναν αιώνα ιστορική πορεία του, για την πολυσχιδή και σπουδαία διαδρομή του, με το ανεξίτηλο αποτύπωμα και την πολύτιμη παρακαταθήκη της ανιδιοτελούς προσφοράς στον τόπο μας και τους ανθρώπους του. Οι Έλληνες ομογενείς είναι πολύτιμο εθνικό κεφάλαιο. Είναι η ψυχή και η φωνή της Ελλάδας, που ακούγεται δυνατά σε όλον τον κόσμο. Γι’ αυτό και βρίσκονται ψηλά στην ατζέντα της κυβερνητικής πολιτικής της Νέας Δημοκρατίας και μετά την ψήφιση του νόμου για την άρση των περιορισμών όσον αφορά στη δυνατότητά τους να ψηφίζουν στον τόπο διαμονής τους, θα μπορούν πλέον να συμμετέχουν ενεργά στα κοινά της πατρίδας μας”. 

  Σήμερα Κυριακή, η Μαρία Αντωνίου παραχώρησε συνέντευξη στον ραδιοφωνικό σταθμό Cosmos FM New York91.5 Hellenic Public Radio, στο δημοσιογράφο Δημήτρη Φίλιο, μιλώντας για όλα τα θέματα της ελληνικής ομογένειας στις Η.Π.Α., για το ρόλο της στην προώθηση των ελληνικών θέσεων στη διεθνή πολιτική σκηνή, καθώς και για τη σπουδαιότητα του Νόμου που ψήφιζε η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας σχετικά με τη διευκόλυνση της ψήφου των απόδημων Ελλήνων.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με Αυγενάκη για αγροτικά θέματα της Καστοριάς

  Σε συνέχεια της δέσμευσής μου στον αγροτικό κόσμο της Καστοριάς και της συνάντησης εργασίας...

  Ομιλία της Μαρίας Αντωνίου στην Ολομέλεια της Βουλής (βίντεο)

  Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου πραγματοποίησε ομιλία στην Ολομέλεια της Βουλής, κατά τη διάρκεια...

  Β’ Καραβαγγέλεια 2024: Ιερό τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων υπέρ του μεγάλου εθνάρχη και ηγέτη Μητροπολίτου Καστορίας Γερμανού Καραβαγγέλη (βίντεο | φωτογραφίες)

  Την τελευταία ημέρα των εορταστικών εκδηλώσεων για τα Β' Καραβαγγέλεια (11 Φεβρουαρίου 2024) πραγματοποιήθηκε...

  Στην αποστολή του ΟΑΣΕ στο Μπακού η Μαρία Αντωνίου

  Στο Μπακού βρίσκεται η Μαρία Αντωνίου, εκπροσωπώντας τη Βουλή των Ελλήνων στην αντιπροσωπεία των...

  Διαβάστε ακόμη

  Τιμητική Πλακέτα σε δύο Διευθυντές  απένειμε η Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Τιμητική Πλακέτα στον Διευθυντή Ανάπτυξης Χαράλαμπο Φωτιάδη και στον Διευθυντή Τεχνικών Υπηρεσιών Στυλιανό Κοτσάκο...

  Έγκριση Υπηρεσίας καθαρισμού Πρανών-Τάφρων-Τεχνικών και Οδοστρωμάτων προϋπ. 150.000,00€ από την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς

  Την έγκριση των όρων διακήρυξης και διενέργειας ανοικτού ηλεκτρονικού διαγωνισμού για την «Υπηρεσία καθαρισμού...

  Συνάντηση Μαρίας Αντωνίου με Αυγενάκη για αγροτικά θέματα της Καστοριάς

  Σε συνέχεια της δέσμευσής μου στον αγροτικό κόσμο της Καστοριάς και της συνάντησης εργασίας...

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 19 – Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024)

  Πρόγραμμα Μητροπολίτου Καστορίας Καλλινίκου (Δευτέρα 19 – Κυριακή 25 Φεβρουαρίου 2024) Δευτέρα, 19 Φεβρουαρίου Αὐτοψία στά...