Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
7.5 C
Kastoria

  Το Αναπτυξιακό Πρόγραμμα για τη Δυτική Μακεδονία προβλέπει επενδύσεις ύψους 4 δισ. ευρώ (σειρά φωτογραφιών)

  «Καμία Περιφέρεια δεν είναι τόσο ελκυστική για επενδύσεις όσο η Δυτική Μακεδονία»

  spot_img

  Το μήνυμα ότι η Δυτική Μακεδονία μετασχηματίζεται σήμερα πιο γρήγορα και αποτελεσματικά από κάθε άλλη Περιφέρεια της χώρας και κάνει ένα μεγάλο βήμα στο μέλλον με πυξίδα το σχέδιο δίκαιης μετάβασης, έστειλε ο Πρωθυπουργός της χώρας Κυριάκος Μητσοτάκης, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του από τη ΖΕΠ παρουσία υπουργών της Κυβέρνησης, Βουλευτών, του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιου Κασαπίδη, Δημάρχων, Χωρικών και Θεματικών Αντιπεριφερειαρχών, πανεπιστημιακών και ανθρώπων των παραγωγικών τάξεων.

  Ο πρωθυπουργός, κατά την ομιλία του στην παρουσίαση του αναπτυξιακού προγράμματος για την περιοχή, το οποίο περιλαμβάνει περισσότερα από 380 έργα, συνολικού ύψους τεσσάρων δισ. ευρώ για τη Δυτική Μακεδονία του 2030, ανέφερε ότι: «η Δυτική Μακεδονία θα είναι πρωταγωνίστρια και στην επόμενη φάση της ενεργειακής μετάβασης».

  Παράλληλα, επέστησε την προσοχή πως: «όποια υποδομή φυσικού αερίου δρομολογείται και χρηματοδοτείται σήμερα θα πρέπει να είναι έτοιμη να υποδεχτεί αύριο το υδρογόνο που είναι το καύσιμο του μέλλοντος, στο οποίο η Δυτική Μακεδονία θα παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο».

  Ο Πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής και συγκεκριμένα του Περιφερειάρχη, Γεώργιου Κασαπίδη, για τον σχεδιασμό και την ολοκλήρωση των έργων, δίνοντας έμφαση στη δημιουργία ποιοτικών θέσεων εργασίας.

  «Η Δυτική Μακεδονία θα πρωταγωνιστήσει τα επόμενα χρόνια σε όλους τους τομείς», επισήμανε ο Πρωθυπουργός καθώς η κυβέρνηση σε συνεργασία με την Περιφερειακή Αρχή, αφουγκραζόμενη την κοινωνία της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας να βγει από την απομόνωση της μεταλιγνιτικής εποχής, υλοποιεί κρίσιμα έργα υποδομών, όπως η σήραγγα της Κλεισούρας, ο αυτοκινητόδρομος Ε65, που σπάει το κλίμα της απομόνωσης, η επαναλειτουργία της Σχολής Δοκίμων Αστυφυλάκων στα Γρεβενά και η ανέγερση της νέας πτέρυγας του Νοσοκομείου Κοζάνης, 100 νέων κλινών, που θα αλλάξει το χάρτη της υγείας στην Π.Ε. Κοζάνης.

  Ξεχωριστή έμφαση στον πρωτογενή τομέα σηματοδοτεί και η εγκεκριμένη χρηματοδότηση αρδευτικών έργων, όπως το αρδευτικό της Βόρειας Ζώνης Πολυφύτου και η επανεκκίνηση του φράγματος Νεστορίου στην Π.Ε. Καστοριάς που καθιστούν τη Δυτική Μακεδονία την περιοχή με το μεγαλύτερο αρδευτικό δίκτυο ανά αγροτική εκμετάλλευση στην Ελλάδα.

  Αιχμή του δόρατος στην προσπάθεια της Δυτικής Μακεδονίας να αλλάξει το παραγωγικό της μοντέλο και να αποτελέσει πρότυπο ευρωπαϊκής Περιφέρειας αποτελεί το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας που σύντομα θα το πλαισιώσουν και άλλες υποδομές όπως νέες σύγχρονες φοιτητικές εστίες 750 νέων φοιτητικών κλινών, ένα κέντρο καινοτομίας και ένα πράσινο data center, με τον Πρωθυπουργό να τονίζει κατά τον χαιρετισμό του στην τελετή εγκαινίων της νέας πανεπιστημιούπολης: «Επιτέλους, η Δυτική Μακεδονία αποκτά το Πανεπιστήμιο που της αξίζει».

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Δυτική Μακεδονία: Στην 1η θέση η Κοζάνη στον τουρισμό για το 2023 – Σε ποια θέση είναι η Καστοριά – Τα πρώτα στοιχεία του...

  Τα μεγέθη του ετήσιου κύκλου εργασιών στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επεξεργάστηκε η εταιρία...

  Στα 830 ευρώ ο κατώτατος μισθός από την 1η Απριλίου

  Στα 830 ευρώ αυξάνεται ο κατώτατος μισθός όπως ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στην εισαγωγική του...

  Και επίσημα τέλος στο έκτακτο δώρο Πάσχα

  Κόβει κάθε συζήτηση για έκτακτο δώρο Πάσχα ο Κυριάκος Μητσοτάκης μιλώντας σήμερα το πρωί...

  Αποκριάτικες εκδηλώσεις στην Δυτική Μακεδονία

  Ξεκινούν οι αποκριάτικες εκδηλώσεις σε περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας την Τσικνοπέμπτη. Στην Κοζάνη το πρόγραμμα...

  Διαβάστε ακόμη

  Δυτική Μακεδονία: Στην 1η θέση η Κοζάνη στον τουρισμό για το 2023 – Σε ποια θέση είναι η Καστοριά – Τα πρώτα στοιχεία του...

  Τα μεγέθη του ετήσιου κύκλου εργασιών στις περιοχές της Δυτικής Μακεδονίας επεξεργάστηκε η εταιρία...

  Η ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στο BAJA GREECΕ

  Με τη συμμετοχή κορυφαίων ονομάτων των αγώνων Cross Country Rally θα πραγματοποιηθεί το BAJA...

  Το BAJA GREECE ετοιμάζεται να υποδεχθεί την παγκόσμια ελίτ του μηχανοκίνητου αθλητισμού στη Δυτική Μακεδονία (βίντεο)

  Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για την πολυαναμενόμενη έναρξη του BAJA GREECE, μιας από τις πλέον εντυπωσιακές...

  Εταιρεία Τουρισμού: Σύσκεψη επαγγελματιών του κλάδου την Παρασκευή 19 Απριλίου

  Ο Πρόεδρος της Εταιρείας Τουρισμού και Περιφερειακός Σύμβουλος Θεοφύλακτος Ζυμπίδης προσκαλεί όλους τους επαγγελματίες...