Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024
19.1 C
Kastoria

    Βελτιώστε την απόδοση σας στο χώρο εργασίας, με τον κατάλληλο εξοπλισμό γραφείου 

    spot_img

    Ο χώρος εργασίας αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, όπου περνάμε αρκετό χρόνο την ημέρα. Πρέπει να είναι φιλικός και να μας γεμίζει ευχάριστη διάθεση. Δεν είναι τυχαίο ότι, όσο μεγαλύτερη άνεση και ευχαρίστηση νιώθουμε, τόσο πιο αποδοτικοί γινόμαστε. Γι’ αυτόν τον λόγο, θα πρέπει για αρχή να συμβουλευτούμε κάποιον ειδικό που θα μπορέσει να σχεδιάσει τον χώρο των γραφείων έτσι ώστε το τελικό αποτέλεσμα και στυλ να έχει θετικό αντίκτυπο στην ψυχολογία των υπάλληλων. Η σωστή επιλογή και τοποθέτηση των καρεκλών και των επίπλων γραφείου θα παίξει ρολό στην ευημερία των εργαζομένων. Η εργονομία είναι ένα σοβαρό κριτήριο για την αγορά καρεκλών γραφείου όπως και άλλων εξαρτημάτων, προκειμένου να βελτιώσουμε το εργασιακό περιβάλλον του γραφείου. Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές που μπορείτε να ακολουθήσετε για να φτιάξετε το δικό σας χώρο έτσι ώστε να είναι κατάλληλος σύμφωνα με τις δικές σας ανάγκες και προτιμήσεις.

    Εξασφαλίστε επαρκή χώρο για κάθε εργαζόμενο, για να μπορείτε να κάθεστε άνετα. Οι στενοί χώροι εργασίας δημιουργούν δυσφορία και  δεν ειναι παραγωγικοί. Όταν είναι δυνατόν, εμπλέξτε τους υπαλλήλους στη διαδικασία σχεδιασμού. Αυτό μπορεί να ενισχύσει την αίσθηση ότι θα είναι κάτι δικό τους, στο οποίο έχουν συμβάλει και αυτοί. Με αυτόν τον τρόπο θα δεσμευτούν πιο γρήγορα με τον νέο χώρο εργασίας. 

    Η εργονομία παίζει σημαντικό ρόλο στην σωστή στάση και υποστήριξη του σώματος, ειδικά όταν δουλεύετε πολλές ώρες καθιστοί. Τα γραφεία που αλλάζουν ύψος με ειδικό μηχανισμό βοηθάνε στην καταπολέμηση της χρόνιας κόπωσης και βοηθάει στο κυκλοφοριακό και στις αρθρώσεις των  γονάτων.

    Οι καρέκλες γραφείου πρέπει επίσης να είναι εργονομικές και σωστά σχεδιασμένες για να υποστηρίζουν την πλάτη του υπαλλήλου. Η σωστή στάση του σώματος βοηθάει στην πρόληψη μυϊκών πόνων. Επιπλέον, τα παρελκόμενα του υπολογιστή όπως το πληκτρολόγιο και το ποντίκι πρέπει να έχουν και αυτά εργονομική σχεδίαση, για να παρέχουν την κατάλληλη υποστήριξη για να αποφευχθεί το καρπιαίο σύνδρομο.

    • Χρησιμοποιήστε το φυσικό φως της ημέρας όπου είναι δυνατόν. Εξετάστε την κατάλληλη τοποθέτηση τεχνητού φωτισμού  όπου ο φυσικός δεν επαρκεί, για να ελαχιστοποιήσετε την καταπόνηση και την κούραση των ματιών.
    • Βάλτε ηχομονωτικά υλικά στον χώρο όπως χαλιά, ακουστικά πάνελ ή μηχανήματα λευκού ήχου για να ελαχιστοποιήσετε τον θόρυβο που έρχεται απ’ έξω.
    • Επιλέξτε έπιπλα γραφείου κατασκευασμένα από ανακυκλωμένα υλικά, πιστοποιημένα ξύλα που προέρχονται από βιώσιμες πρακτικές παραγωγής.
    • Εφαρμόστε ενεργειακά φωτιστικά και ηλεκτρικές συσκευές. Χρησιμοποιήστε έξυπνα πολύπριζα για να μπορείτε να τα απενεργοποιείτε αυτόματα, για περισσότερη οικονομία στο ρεύμα.
    • Εφαρμόστε πρόγραμμα ανακύκλωσης χαρτιού, πλαστικού και άλλων υλικών. Ενθαρρύνετε την υπεύθυνη απόρριψη σκουπιδιών για να ελαχιστοποιήσετε τα είδη μιας χρήσης.
    • Επιλέξτε φιλικά προς το περιβάλλον προϊόντα καθαρισμού που δεν περιέχουν επιβλαβείς χημικές ουσίες και δεν επιβαρύνουν την ποιότητα του εσωτερικού αέρα. 

    Ενσωματώστε φυτά σε διαφορά σημεία του γραφείου για να βελτιώσετε τον αερισμό του γραφείου και να συμβάλλετε στην δημιουργία ενός ήρεμου και αναζωογονητικού χώρου εργασίας.

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Διαβάστε ακόμη

    Το κατάστημα ΔΕΗ στα Ιωάννινα στη νέα εποχή εξυπηρέτησης

    Το κατάστημα ΔΕΗ στα Ιωάννινα στη νέα εποχή εξυπηρέτησης Νέα φιλοσοφία, μοντέρνος σχεδιασμός και ολοκληρωμένες...

    Δωράκια για την stylish φίλη σου

    Δωράκια για την stylish φίλη σου Εάν πλησιάζουν τα γενέθλια της φίλης που θέλει να είναι πάντοτε...

    Αλλαγή ώρας την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024

    Αλλαγή ώρας: Την Κυριακή 31 Μαρτίου 2024 θα γυρίσουμε τα ρολόγια μας μια ώρα...

    Εαρινή ισημερία σήμερα και Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης

    Η Παγκόσμια Ημέρα Ποίησης εορτάζεται στις 21 Μαρτίου και ανακηρύχθηκε από την Εκπαιδευτική Επιστημονική και Πολιτιστική...