Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024
11.3 C
Kastoria

  Η επίσημη ανακοίνωση της υποψηφιότητας του Γρηγόρη Γρηγοριάδη για τον δήμο Καστοριάς 

  spot_img
  spot_img

  Την Κυριακή 2 Απριλίου 2023 στην κατάμεστη αίθουσα «Κύκνος» του ξενοδοχείου «Limneon Resort & Spa», ο Κος Γρηγόρης Γρηγοριάδης ανακοίνωσε την υποψηφιότητα του για τον δήμο Καστοριάς. Τον υποψήφιο δήμαρχο προλόγισε ο Κος Λάζαρος Κυρίζογλου, δήμαρχος Αμπελοκήπων και Μενεμένης και 1ος Αντιπρόεδρος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος (Κ.Ε.Δ.Ε.) ο οποίος κατάγεται και μεγάλωσε στην Τσάκωνη Καστοριάς. 

  339261451 1478164146322028 2229849016654103484 n

  Ο κος Γρηγοριάδης στην ομιλία του αναφέρθηκε στην υπάρχουσα οικονομική και κοινωνική κατάσταση, στη φυγή των νέων, στην ανεπάρκεια της δημοτικής αρχής, στις νοσηρές νοοτροπίες, στη μετριοκρατία και σε όλα όσα «γκρέμισαν τις προσδοκίες των πολιτών και κυρίως των νέων μας, για ένα μέλλον ανάπτυξης, προόδου και προκοπής».

  Ο υποψήφιος δήμαρχος, μιλώντας για την ανάγκη του να προσφέρει στον τόπο τόνισε ότι: «Δεν διακατέχομαι από καμία ανάγκη να διοικήσω, έχω διοικήσει ταξιαρχίες, μεραρχία, μέχρι και, ως υποδιοικητής, το Γ’ σώμα Στρατού.

  Δεν έχω καμία απολύτως ανάγκη για αναγνώριση, δόξα τον Θεό με έχουν τιμήσει με μετάλλια και διαμνημονεύσεις. Δεν έχω καμία απολύτως ανάγκη από κάποιας μορφής αυτοεπιβεβαίωση, ξεκίνησα από την Πεντάβρυσο – τιμή μου –  μπήκα στην Ευελπίδων, αποφοίτησα και από την σχολή πολέμου και από την σχολή εθνικής αμύνης και έφτασα στην κορυφή. Δεν έχω καμία απολύτως ανάγκη, παρά μόνο μία: Να είμαι χρήσιμος στον τόπο μου!». 

  Ο Κος Γρηγοριάδης αναφέρθηκε και στη θητεία του ως Εκτελεστικός Γραμματέας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, στην εμπειρία που αποκόμισε από τη θέση και ότι είδε «δήμους να τρέχουν στο μέλλον, δήμους να περπατούν αργά και άλλους στάσιμους». 

  Στη συνέχεια ανέλυσε τη συνεργατική μορφή διοίκησης που πάντα επέλεγε και την πίστη του ότι: «μία ενωμένη αρραγής ομάδα υπερέχει ενός απλού συνόλου ατόμων» και απαρίθμησε τις προϋποθέσεις ύπαρξης ομάδας, μεταξύ των οποίων η γνώση και η ανιδιοτέλεια.

  Ο υποψήφιος δήμαρχος Καστοριάς, στη συνέχεια της ομιλίας του αναφέρθηκε στη μεγάλη ανάγκη ριζικών αλλαγών και επανασχεδιασμού του δήμου από την αρχή, λέγοντας «Αλλαγές παντού, αλλαγές διαδικασιών σε όλα τα επίπεδα, ενσωμάτωση νέων τεχνολογιών για να έχουμε καλύτερες υπηρεσίες προς τους πολίτες και τις επιχειρήσεις. Διαφάνεια παντού και πάντα, δύσκολες τομές όπου είναι αναγκαίες και άλλη φιλοσοφία διοίκησης με στόχο τις υπηρεσίες υψηλής ποιότητας. Άλλη στόχευση ως προς τις προτεραιότητες και τις επιλογές έργων και δράσεων. Άλλη προσέγγιση, ετοιμασία και διεκδίκηση χρηματοδοτικών πόρων». 

  Επίσης ανέλυσε την ανάγκη ο δήμος να αποτελεί: «το όχημα που θα τραβά μπροστά και θα κινητοποιεί  όλες τις παραγωγικές δυνάμεις» και την τεράστια σημασία μίας μεγάλης συνεργασίας όλων των φορέων για την εκπόνηση μακράς πνοής στρατηγικού σχεδίου «που φέρνει την ανάπτυξη και επιτρέπει τα όνειρα για ένα καλύτερο μέλλον να γίνουν πραγματικότητα».

  Ο Κος Γρηγοριάδης κάλεσε όλες και όλους να αντισταθούν λέγοντας: «αντισταθείτε στις μικροπολιτικές, στις φήμες που θα διασπείρουν, σε όσους σας πλησιάσουν – διότι έχουν μάθει να ασχολούνται μαζί μας –  να σταθείτε δυνατά» και φτάνοντας στο τέλος της ομιλίας του καταχειροκροτούμενος ζήτησε να μεταφερθεί το μήνυμα: «ξεκινήσαμε και τίποτα δε μας σταματά, προχωράμε μπροστά με όσες και όσους αγαπούν αυτόν τον τόπο, με όσες και όσους δεν βολεύονται με λιγότερο ουρανό, με όλες και όλους εσάς που θέλετε να πάμε μπροστά, που θέλετε να βλέπετε το χωριό σας, την πόλη, τον τόπο μας να προοδεύει και το κοινό καλό να νικά και η ευημερία να απλώνεται σε όλη την κοινωνία μας».

  Κλείνοντας την ομιλία καταχειροκροτούμενος και με όλες και όλους στην αίθουσα όρθιους:

    «Ανοίγουμε την αγκαλιά μας σε όλες και όλους, με γνώση, σχέδιο, ήθος, εντιμότητα και αποφασισμένοι να τα αλλάξουμε όλα, ανοίγουμε τον δήμο Καστοριάς σε όλες και όλους, ανοίγουμε την κοινωνία μας στο μέλλον, 

  στο μέλλον που μας πρέπει και μας αξίζει»    

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ευχαριστήριο Προέδρου Μεταμόρφωσης προς Κορεντσίδη

  Θα ήθελα να εκφράσω ευχαριστίες  μου προς τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, τον Αντιδήμαρχο Συντήρησης...

  Νωρίτερα ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και δόθηκε σε κυκλοφορία ο δρόμος έως το Νοσοκομείο

  Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες και δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της οδού Μαυριωτίσσης από την...

  Από σήμερα οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη γυρολιμνιά – Κλειστό το Σπήλαιο του Δράκου

  Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις  ισχύουν  για το διάστημα 20-22 Μαΐου 2024 Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι λόγω των...

  Αλλαγή στην ημερομηνία για τα έργα στην γυρολιμνιά

  Αλλαγή ημερομηνίας των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στο πλαίσιο των εργασιών του έργου «Αναβάθμιση- Εξωραϊσμός του  εσωτερικού...

  Διαβάστε ακόμη

  Τέσσερις θρύλοι της ελληνικής ροκ σκηνής το Σάββατο 6 Ιουλίου στο Ρυθμό Της Λίμνης

  Τέσσερις θρύλοι της ελληνικής ροκ σκηνής, για πρώτη φορά μαζί, το Σάββατο, 6 Ιουλίου...

  Συνάντηση εργασίας Γιάννη Κορεντσίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας Ευάγγελο Τουρνά 

  Συνάντηση εργασίας του Δημάρχου Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη με τον Υφυπουργό Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής...

  Ευχαριστήριο Προέδρου Μεταμόρφωσης προς Κορεντσίδη

  Θα ήθελα να εκφράσω ευχαριστίες  μου προς τον Δήμαρχο Καστοριάς Γιάννη Κορεντσίδη, τον Αντιδήμαρχο Συντήρησης...

  Στην Καστοριά ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ

  Στην Καστοριά περιόδευσε ο Ανδρέας Σπυρόπουλος, Γραμματέας ΚΠΕ και υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ Ο υποψήφιος...