Δευτέρα, 22 Ιουλίου, 2024
19 C
Kastoria

  Κατάθεση πρότασης για την αναγνώριση της Καστοριάς ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Unesco & την Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού

  spot_img
  spot_img

  Σύσκεψη στην Π.Ε. Καστοριάς για την  Αναγνώριση της Καστοριάς ως Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς Unesco & την Δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης  Προορισμού.

  Σε συνέχεια των αποτελεσμάτων του Φόρουμ του Θρησκευτικού Τουρισμού, βάση των οποίων προτάθηκε η σύνταξη και η υποβολή  φακέλου προς την αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου Πολιτισμού για να χαρακτηρισθεί η Καστοριά Μνημείο Πολιτιστικής Κληρονομιάς της Unesco και με δεδομένη την πρόθεση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργου Κασαπίδη για πλήρη κάλυψη των εξόδων που πιθανός θα ανακύψουν, σύσκεψη πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 10 Φεβρουαρίου στο γραφείο της Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δέσποινας, με στόχο το συντονισμό της παραπάνω πρότασης.

  Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Μητροπολίτης Καστοριάς κ.κ Καλλίνικος, ο Αντιδήμαρχος Πολιτισμού Καστοριάς Αθανάσιος Ρήμος, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού – Πολιτισμού Άργους Ορεστικού Φώτης Τατσίδης, η Αντιδήμαρχος Νεστορίου Ιωάννα Νταούτη, η Προϊσταμένη της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς Ανδρομάχη Σκρέκα, ο Πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Καστοριάς Σιδέρης Σμαρόπουλος, ο Πρόεδρος του ΤΕΕ/Ν. Καστοριάς Δημήτρης Παππάς και ο εκπρόσωπος του  Επιμελητηρίου  Κώστας Παπαβασιλείου.

  Για το ανωτέρω θέμα, αποφασίστηκε η σύσταση ομάδας εργασίας αποτελούμενη από εκπροσώπους της Π.Ε. Καστοριάς, του Δήμου Καστοριάς, του Τεχνικού Επιμελητηρίου και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Καστοριάς, η οποία θα αναλάβει την επαφή με τις αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου Πολιτισμού, και θα διερευνήσει τις απαιτήσεις  σύνταξης του εν λόγω φακέλου.

  Παράλληλα, συζήτησαν τη δημιουργία Οργανισμού Διαχείρισης και Προώθησης Προορισμού (DMO – Destination Management Organization) με έδρα την Καστοριά, όπως προέκυψε μετά από την πρόταση του Γενικού Γραμματέα του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (ΕΟΤ) κ. Φραγκάκη κατά τη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 07 Φεβρουαρίου, στο Επιμελητήριο Καστοριάς.

  Η δημιουργία ενός εξειδικευμένου φορέα DMO αποτελεί ένα ουσιαστικό βήμα στην προσπάθεια κάθε τουριστικού τόπου να αξιοποιήσει αποτελεσματικά τους πόρους και τα συγκριτικά πλεονεκτήματα που διαθέτει, προσφέροντας υπηρεσίες προστιθέμενης αξίας που οδηγούν μεταξύ άλλων στην διατήρηση – ενίσχυση και διαφοροποίηση της επισκεψιμότητας, μιας περιοχής.

  Βασικός σκοπός ενός  DMΟ αποτελεί η ορθή και αποτελεσματική διαχείριση του
  κύκλου ζωής ενός τουριστικού προορισμού, ώστε να παραμείνει ανταγωνιστικός στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης και σε αυτό το πλαίσιο όλοι οι θεσμικοί φορείς αντιμετώπισαν πολύ θετικά τη δημιουργία ενός τέτοιου φορέα, που θα συμβάλλει στην τουριστική αναβάθμιση της περιοχής.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Η μαγική Καστοριά

  Η μαγική Καστοριά! από Studio Trasias Photography Από την μεγάλη μουσική εκδήλωση του ΠΣ Καστοριάς “Αθαν....

  Πάσχα στη Βυζαντινή Καστοριά: Σύσκεψη τοπικών αρχών

  Σύσκεψη πραγματοποιήθηκε, σήμερα Δευτέρα 08 Απριλίου, στο γραφείο του Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς Δημήτρη Σαββόπουλου, σχετικά...

  Η πανέμορφη Καστοριά μας

  Το Trasias Studio απαθανάτισε την Καστοριά με αυτή την εκπληκτική φωτογραφία!

  Συνελήφθησαν -3- ημεδαποί, σε περιοχές των Γρεβενών, της Καστοριάς και της Φλώρινας, κατά το τελευταίο επταήμερο, για παραβάσεις της νομοθεσίας περί ναρκωτικών

  Στο πλαίσιο στοχευμένων αστυνομικών ελέγχων κατά το τελευταίο επταήμερο, πραγματοποιήθηκαν συλλήψεις -3- ατόμων, από...

  Διαβάστε ακόμη

  2ήμερο πανηγύρι Προφήτη Ηλία στον Μελά Καστοριάς

  2ήμερες πανηγυρικές εκδηλώσεις Προφήτη Ηλία για το 2024 στον Μελά Καστοριάς Την Παρασκευή 19 Ιουλίου...

  Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 19-21 Ιουλίου 2024

  Τα δρομολόγια του Καραβιού «ΟΛΥΜΠΙΑ» για το διάστημα 19-21 Ιουλίου 2024 Ο Δήμος Καστοριάς ενημερώνει ότι...

  ΑΜΛΕΤ του William Shakespeare στην Καστοριά την Πέμπτη 18 Ιουλίου

  William Shakespeare ΑΜΛΕΤ Καλοκαίρι 2024 Σκηνοθεσία: ΘΕΜΗΣ ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ Στο ρόλο του Άμλετ ο ΑΝΑΣΤΑΣΗΣ ΡΟΪΛΟΣ Πέμπτη 18 Ιουλίου Θέατρο του βουνού, ώρα 21.30

  ΣΓΚ: Πρόγραμμα εορταστικών εκδηλώσεων Προφήτη Ηλία

  Στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού του προστάτη των Γουνοποιών, Προφήτη Ηλία, ο Σύνδεσμος Γουνοποιών...