Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024
6.8 C
Kastoria

    Πετρέλαιο θέρμανσης: Στις 13 Οκτωβρίου αρχίζει η διάθεσή του

    spot_img

    Την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου θα ξεκινήσει η διάθεση του πετρελαίου θέρμανσης, λόγω του ότι 15 Οκτωβρίου πέφτει Κυριακή είπε στην ΕΡΤ ο Γενικός Γραμματέας Βενζινοπωλών Αττικής Απόστολος Καλατζόπουλος.

    Η επιδοματική πολιτική σταμάτησε τέλος Μαΐου σε όλα τα καύσιμα, στη βενζίνη, στο Fuel Pass, στη θέρμανση, στην αντλία, στην κίνηση.

    Ελπίζω να γίνει κάτι, αλλά το βλέπω αρκετά δύσκολο γιατί έχουμε και την Θεσσαλία τα οποία έχουν γίνει τόσα πράγματα εκεί πάνω και από μπορεί να έχουν περισσότερες ανάγκες από εμάς.

    Εγώ θα ξαναπώ για μία ακόμη πολλοστή φορά, αφού το πετρέλαιο θα ξεκινήσει πάνω από το 1,50 ευρώ το λίτρο με τα σημερινά δεδομένα, γιατί μέχρι τις 13/10 μπορεί να έχουν αλλάξει πολλά και αυτό το είδαμε μέσα στις δύο εβδομάδες που πέρασαν.

    • Πριν δύο εβδομάδες με 92 δολάρια το βαρέλι είχαμε βενζίνη στα 2,02 ευρώ το λίτρο και σήμερα με 90 δολάρια το βαρέλι έχουμε βενζίνη με 1,960 ευρώ το λίτρο.

    Και αυτό είναι σκόπιμο να μας το πει το υπουργείο, το πώς γίνεται η τιμολόγηση στα διυλιστήρια. Αυτό που φωνάζω τόσο καιρό και λέω ένα ρεπορτάζ στα διυλιστήρια γιατί γίνεται η τιμολόγηση.

    Στο πετρέλαιο θέρμανσης, στα 1,26 ευρώ το λίτρο είχαμε κλείσει και τώρα ξεκινάμε με τα σημερινά δεδομένα πάνω από 1,50 ευρώ το λίτρο, είπε.

    Σχετικά με την αμόλυβδη, εδώ και δύο εβδομάδες, υπάρχει μια πτώση στην τιμή της βενζίνης. Δεν μπορούμε να εξηγήσουμε το φαινόμενο αυτό γιατί στο πετρέλαιο διεθνώς δεν έχει αλλάξει πολύ η τιμή του.

    Πριν από δύο βδομάδες είχαμε 2,02 ευρώ τιμή βενζίνης στην αντλία, τώρα έχουμε 1,96 και αύριο ίσως και 1,95 από την τιμολόγηση που έχω από σήμερα μέχρι την Παρασκευή, σημείωσε.

    Πηγήertnews.gr

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    «Θερμικό Ισοδύναμο» για τη Δυτική Μακεδονία

    Εδώ και δεκαετίες όλοι οι Έλληνες στους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος καταβάλλουμε τις περίφημες «Υποχρεώσεις...

    Γεωθερμικές αντλίες θερμότητας Florida Heat Pumps

    Στην παραγωγή γεωθερμικών αντλιών θερμότητας ο κατασκευαστικός οίκος Florida Heat Pumps αποτελεί πρωτοπόρο εταιρεία από το 1969.  Η αμερικάνικης...

    Επίδομα θέρμανσης: Τελευταία ημέρα για τις αιτήσεις – Πότε αναμένεται να γίνουν οι πληρωμές

    Κλείνει σήμερα, Παρασκευή 8 Δεκεμβρίου, η πλατφόρμα υποβολής αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης με...

    Μικρή η συμμετοχή στο πανκαστοριανό συλλαλητήριο παρά τη σπουδαιότητά του

    Μικρή η συμμετοχή στο πανκαστοριανό συλλαλητήριο παρά τη σπουδαιότητά του Σήμερα Τετάρτη 15 Νοεμβρίου...

    Διαβάστε ακόμη

    Τέσσερα νέα αγροτικά προϊόντα δεκαετούς διάρκειας με το όνομα «ΓΑΙΑ» σχεδίασε και προσφέρει η ΔΕΗ

    Νέα αγροτικά προϊόντα «ΓΑΙΑ» από τη ΔΕΗ Αποκλειστικά για πελάτες με αγροτική ιδιότητα  Συνολική διάρκεια 10...

    Η ΕΜΥ αναβαθμίζει την κακοκαιρία με Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων – Στη Θεσσαλία ο Κικίλιας

    Το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού της ΕΜΥ που εκδόθηκε στις 18-04-2024/1230 αναβαθμίζεται σε Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων...

    Θεσσαλονίκη: Αναστέλλονται προσωρινά τα έργα κατασκευής του flyover

    Με προσωρινή διαταγή της προέδρου του Ε΄ Τμήματος του Συμβουλίου της Επικρατείας Μαργαρίτας Γκορτολίδου σταματούν προσωρινά τα έργα...

    ΕΣΕΕ: Το συνέδριο Future of Retail 2024 στις 5 – 6 Απριλίου

    Future of Retail 2024 της ΕΣΕΕ: Μοναδική συνεδριακή εμπειρία με συνάντηση των «αστέρων» του παγκόσμιου Λιανικού Εμπορίου και του ελληνικού επιχειρείν στην Αθήνα στις 5 - 6 Απριλίου Τα mega-trends, οι μετασχηματισμοί, οι προβληματισμοί και οι προτάσεις...