Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024
19.6 C
Kastoria

    Αποκλειστικά μίλησαν στο Kastoria News και στη Θάλια Κολιοπούλου οι κ. Αθανάσιος Δημητράκης και Αντώνης Καραγιάννης, επιστημονικά υπεύθυνοι της εταιρείας Οικοανάπτυξη, για το έργο της Περ. Δυτικής Μακεδονίας για την καταπολέμηση των κουνουπιών

    spot_img

    Αποκλειστικά μίλησαν στο Kastoria News και στη Θάλια Κολιοπούλου οι κύριοι Αθανάσιος Δημητράκης και Αντώνης Καραγιάννης επιστημονικά υπεύθυνοι της εταιρείας Οικοανάπτυξη, για το έργο της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας που αφορά στην καταπολέμηση των κουνουπιών.

    Συγκεκριμένα οι κύριοι Δημητράκης και Καραγιάννης, επικεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια της συνέντευξης στον Δήμο Καστοριάς, διότι είναι περιοχή που έχει λιμνάζον νερό.  Σημείωσαν δε, ότι οι ψεκασμοί έχουν ξεκινήσει εδώ και μία εβδομάδα. Επιπλέον ελέγχεται και ο αστικός ιστός της πόλης μέσω των φρεατίων.

    Όπως μας ενημέρωσαν υπάρχουν δύο τρόποι ως προς την καταπολέμηση των κουνουπιών:

    Α) Όπου υπάρχουν υγρά φρεάτια τοποθετούνται σε μορφή χαπιού τα φάρμακα

    Β) Ο ψεκασμός των κουνουπιών με την μέθοδο της προνυμφοκτονίας, πριν ολοκληρωθούν δηλαδή τα αυγά και πετάξουν.

    Αξίζει να σημειωθεί και να τονιστεί ότι τα σκευάσματα που χρησιμοποιούνται είναι ειδικά για την καταπολέμηση των κουνουπιών και δεν προξενούν κανένα πρόβλημα στην υγεία του ανθρώπου. Όλες οι μέθοδοι που χρησιμοποιούνται είναι στοχευμένες, σύγχρονες και φιλικές προς το περιβάλλον.

    Σε ό,τι αφορά επιπλέον την Καστοριά σημαντικό πρόβλημα αποτελούν και τα έντομα “χειρονόμοι” τα οποία δεν ανήκουν στην κατηγορία των κουνουπιών, ωστόσο είναι πολύ ενοχλητικά, καθώς εμφανίζονται σε τεράστιες ποσότητες και ένας τρόπος αντιμετώπισής τους, είναι η τοποθέτηση κίτρινων φώτων, ώστε να  προσελκύονται  σε αυτά τα σημεία.

    Το πρόγραμμα αφορά τα επόμενα τρία χρόνια, αλλά η ουσιαστική δουλειά πραγματοποιείται εντός των καλοκαιρινών μηνών. Στόχος είναι η καταπολέμηση και η αποτροπή εμφάνισης των τριών σημαντικότερων απειλών που μπορεί να προκύψουν από τα κουνούπια για την δημόσια υγεία (ελονοσία, ιού του Δυτικού Νείλου, δάγκειου πυρετού). Όπως μας ενημέρωσαν οι υπεύθυνοι, δύο μήνες πριν τις παρεμβάσεις γίνονται δειγματοληψίες σε εν δυνάμει εστίες ώστε να σχεδιαστεί η ακριβής παρέμβαση. Όλα τα συνεργεία είναι πολύ έμπειρα και καταχωρούν σε ζωντανό χρόνο οποιεσδήποτε ενέργειες, μέσω ειδικών εφαρμογών που διαθέτουν ώστε να δηλώνουν τις εξελίξεις των εργασιών τους.

    Πολύ σημαντικό για την καταπολέμηση μέσα στον αστικό ιστό είναι η ενημέρωση των ίδιων των πολιτών, ώστε να μην δημιουργούν εστίες στα σπίτια τους, ειδικά σε περιοχές που αντιμετωπίζουν προβλήματα όχλησης. Όπως φαίνεται και στο βίντεο που ακολουθεί ακόμη και στο πιατάκι μιας γλάστρας αν αφήσουμε λίγο νερό για κάποιες ημέρες τότε αυτό γίνεται εστία κουνουπιών. Άρα ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει και να μην αφήνει λιμνάζον νερό έστω και σε μικρές ποσότητες για πάνω από τρεις ημέρες.


    Έντυπο για την καταπολέμηση των κουνουπιών που δημιουργήθηκε από την Περιφέρεια Κρήτης.

    spot_img







    Παρόμοια αρθρα

    Διαβάστε ολόκληρη τη συνέντευξη του Αστυνομικού Διευθυντή κ. Νικόλαου Έξαρχου στους μαθητές του 1ου Δημοτικού Καστοριάς

    Η συνέντευξη πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της διοργάνωσης εργαστηρίων δεξιοτήτων «Μαθαίνω τα Επαγγέλματα» και ειδικότερα...

    Συνέντευξη Χαράλαμπου Καραταγλίδη στο FLASH TV

    Συνέντευξη στο FLASH TV και την Κατερίνα Μαρκοπούλου παραχώρησε ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καστοριάς...

    Ο Γιώργος Αμανατίδης στα Παραπολιτικά: Το όραμα του νέου περιφερειάρχη για τη Δυτ. Μακεδονία – “Θέσεις εργασίας και ανάπτυξη”

    Για τις προτεραιότητές του ενόψει της ανάληψης των καθηκόντων του στην περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας μιλά...

    Καστορίας Καλλίνικος: Να στηρίξουμε το θεσμό της Οικογένειας – Συνέντευξη στην «Κιβωτό της Ορθοδοξίας»

    Η Συνέντευξη δημοσιεύθηκε στην έντυπη εφημερίδα «Κιβωτός της Ορθοδοξίας» «Λίγοι νέοι παραμένουν στην Επαρχία. Φεύγουν...

    Διαβάστε ακόμη

    Επίσκεψη Μαρίας Αντωνίου στο Γηροκομείο Καστοριάς

    Η Βουλευτής Καστοριάς Μαρία Αντωνίου επισκέφθηκε σήμερα, μετά την Πρώτη Ανάσταση, το Γηροκομείο Καστοριάς,...

    Η περιφορά του Επιταφίου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας (βίντεο | φωτογραφίες)

    Με μεγάλη κατάνυξη τελέσθηκε η τελετή του επιταφίου θρήνου και της περιφοράς του Επιταφίου...

    Μετατίθεται η ανθοκομική έκθεση Καστοριάς

    Η διεξαγωγή της υπαίθριας αγοράς της Δημοτικής Κοινότητας Καστοριάς με την επωνυμία «Ανθοκομική Έκθεση»...

    Η Ακολουθία Των Αχράντων Παθών στην Ι.Μ. Καστοριάς (φωτογραφίες)

    Σε κλίμα ευλάβειας και κατάνυξης τελέσθηκε η Ακολουθία των Αγίων και Αχράντων Παθών του...