Τρίτη, 28 Μαΐου, 2024
20 C
Kastoria

  Έρχεται βόμβα με την Tesla…

  Όλα δείχνουν ότι σύντομα η μεγαλύτερη αυτοκινητοβιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων θα αλλάξει χέρια…

  spot_img
  spot_img

  Η εταιρεία – θαύμα της αυτοκινητοβιομηχανίας, που πέτυχε σε ελάχιστο χρόνο κάτι που προσπαθούν να πετύχουν κάποιες άλλες «παραδοσιακές» εταιρείες δεκαετίες τώρα, ήδη νιώθει τις επιπτώσεις της έντονης αλλά αναμενόμενης αντίδρασης του κλασσικών αυτοκινητάδων. Δηλαδή των κολοσσών της αυτοκινητοβιομηχανίας που πλέον παράγουν ακόμα και καλύτερα από την Tesla ηλεκτρικά αυτοκίνητα, ενώ υπερέχουν πολύ στο after της πώλησης, αφού -απλά- την ξέρουν καλά αυτή τη δουλειά.

  Η Tesla λοιπόν, αφήνει το… μονογονεϊκό μάρκετινγκ του Ιλον Μασκ και ξεκινάει επένδυση σε διαφήμιση και στο άνοιγμα εκθέσεων. Όπως γίνεται παραδοσιακά.

  Το «μπαμ» όμως φαίνεται  να έρχεται από τις κινήσεις των τελευταίων δύο ετών και κυρίως από την «καθοδήγηση» της μετοχής της εταιρείας, μέσω της χωρίς ουσιαστικό νόημα αυξομείωσης των τιμών των αυτοκινήτων, με τις αντίστοιχες αυξομειώσεις της παραγωγής.

  Με όλα τα παραπάνω, αναλυτές τονίσουν πως ο Ιλον Μασκ ετοιμάζει το έδαφος για νέο επενδυτή. Με λίγα λόγια να πουλήσει μεγάλο μέρος ή και εξολοκλήρου της μετοχές του από την εταιρεία που δημιούργησε.

  Και ο επενδυτής αυτός, είναι από την υπάρχουσα αγορά της αυτοκινητοβιομηχανίας…

  Η τρέλα της μετοχής TESLA

  Το 2022, η μετοχή της Tesla βρέθηκε σε ανοδική πορεία, όμως οι δράσεις του CEO, Ιλον Μασκ, συνέβαλαν σε μία πτώση πάνω από 50% στην αξία της. Ο Μασκ αγόρασε το Twitter, χρησιμοποιώντας το ως μέσο για τη διακήρυξη των προσωπικών του απόψεων, κάτι που είχε αρνητικές συνέπειες για την Tesla. Παρά την πτώση της μετοχής, η εταιρεία κατάφερε να αυξήσει την παραγωγή της κατά περίπου 40% σε σύγκριση με το 2021, παραδίδοντας 1.31 εκατομμύρια οχήματα στην αγορά. Όμως

  Η τελευταία περίοδος του 2022 ήταν πολύ δύσκολη για την εταιρεία, καθώς η πανδημία και η αυξημένη ανταγωνιστικότητα επηρέασαν τις πωλήσεις της.

  Ωστόσο, οι ελπίδες για το 2023 είναι υψηλές. Με την επέκταση των υφιστάμενων εργοστασίων και την κατασκευή νέων, η Tesla σχεδιάζει να αυξήσει την παραγωγή της.

  Η παραγωγή του Cybertruck αναμένεται να ξεκινήσει στα μέσα του 2023, ενώ ετοιμάζεται και η παραγωγή ενός νέου μικρότερου μοντέλου που θα κοστίζει περίπου $25,000. Αυτά, σε συνδυασμό με την έναρξη παραγωγής του ημιφορτηγού της, αναμένεται να αυξήσουν τις πωλήσεις της

  Όλα δείχνουν λοιπόν, ότι σύντομα θα έχουμε εξελίξεις, οι οποίες μόνο κακό δε θα κάνουν στην εταιρεία, αφού θα μπει ζεστό χρήμα για νέες επενδύσεις και το σημαντικότερο, αυτό που έχει σήμερα ανάγκη η Tesla: Την εμπειρία, η οποία άμα συνυπάρξει αρμονικά με την τεχνολογική δημιουργία που είναι η αιχμή του δόρατος στην Αμερικανική εταιρεία, τότε θα προκύψουν θαυμάσια αποτελέσματα…

  Πηγήnewsauto.gr

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  To κερδισμένο στοίχημα του Έλον Μασκ στην Ελλάδα

  Του Γιώργου Λαμπίρη Ένα άτυπο στοίχημα -αυτό των περισσότερων πωλήσεων αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων στην Ελλάδα-...

  Διαβάστε ακόμη

  ΔΕΗ blue – Visa: Νέα συνεργασία με σημαντικά προνόμια για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων

  ΔΕΗ blue – Visa: Νέα συνεργασία με σημαντικά προνόμια για τους οδηγούς ηλεκτρικών οχημάτων Επιστροφή με άμεση πίστωση...

  Επίσημη παρουσίαση του 11ου BAJA GREECE 2024

  Επίσημη παρουσίαση του 11ου BAJA GREECE 2024 Η Οργανωτική Επιτροπή του 11ου BAJA GREECE σας...

  Τι πρέπει να περιέχει το φαρμακείο του αυτοκινήτου!

  Σε κάθε μικρή ή μεγάλη απόσταση με το αυτοκίνητο θα πρέπει να έχετε λάβει...

  Όρια ταχύτητας στην Ελλάδα: Τέλος στα 130 χιλιόμετρα – Πόσο θα είναι τα νέα

  Και αν η κλιματική αλλαγή… ορίζει μείωση των ορίων ταχύτητας για χαμηλότερους ρύπους (αυτό βέβαια είναι...