Δευτέρα, 24 Ιουνίου, 2024
22.2 C
Kastoria

  Γ. Κασαπίδης: Μειώνουμε το κόστος της ενέργειας μέσα από φιλικές τεχνολογίες για το περιβάλλον

  spot_img
  spot_img

  Παρουσία του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας, Γεώργιου Κασαπίδη και Προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας Ε.Π.Ε., του Αντιπεριφερειάρχη Ψηφιακής Μετάβασης, Πράσινου Μετασχηματισμού, Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης και Καινοτομίας  Στέργιου Κιάνα και του συνεργάτη της Περιφέρειας Παύλου Ανθίδη, παρουσιάστηκαν σήμερα, Πέμπτη 15 Ιουλίου 2023,  τα παραδοτέα αντικείμενα της υπογεγραμμένης σύμβασης, μεταξύ της Ενεργειακής Κοινότητας και του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.) «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με τίτλο:

  «Διερεύνηση συμψηφισμού ενεργειακής κατανάλωσης για Φωτισμό Οδών και Πλατειών (ΦΟΠ) και φόρτιση Δημοτικών/ Δημόσιων ηλεκτρικών οχημάτων, αντλιοστασίων και Δημοτικών/ Δημόσιων κτιρίων με παραγόμενη ηλεκτρική ενέργεια από Ανανεώσιμες Πηγές για τα μέλη της Ενεργειακής Κοινότητας Δυτικής Μακεδονίας Περιορισμένης Ευθύνης».

  Στη συνάντηση παρευρέθηκαν ο επιστημονικός υπεύθυνος Αναπληρωτής Καθηγητής κ. Δημήτρης Στημονιάρης, ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας, (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.) «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας και μέλος του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του Π.Δ.Μ και οι συνεργάτες του, Ευάγγελος Μπουτσιάδης και Αλεξία Καραμούζα.

  Κατά τη διάρκεια της συνάντησης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τη σημαντική προσπάθεια της Περιφερειακής Αρχής για μείωση του κόστους των δημοτικών τελών, που πληρώνουν οι δημότες των Δήμων – Μελών της Κοινότητας.

  Οι σχεδιασμοί και οι αποφάσεις  της Ενεργειακής Κοινότητας και του Πανεπιστημιακού Κέντρου Έρευνας και Καινοτομίας (ΠΑ.Κ.Ε.Κ.) «ΤΗΜΕΝΟΣ» του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, θα παρουσιαστούν το επόμενο χρονικό διάστημα εκτενώς στους Δημάρχους των 13 Δήμων της Περιφέρειας και τον  Πρύτανη του Πανεπιστήμιου Δυτικής Μακεδονίας.

  Στόχος της Περιφερειακής Αρχής είναι η διερεύνηση και ο ακριβής προσδιορισμός της ενεργειακής κατανάλωσης των μελών της Κοινότητας, με σκοπό τον συμψηφισμό της με ηλεκτρική ενέργεια που θα παράγεται από ανανεώσιμες πηγές. Για το λόγο αυτό θέτει ως βασική της προτεραιότητα, το «πρασίνισμα» της Περιφέρειας και την μετατροπή της σε ένα σύγχρονο ενεργειακό κέντρο βασιζόμενο σε νέες τεχνολογίες φιλικές προς το περιβάλλον και τους κατοίκους της.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Επίδομα θέρμανσης με ρεύμα: Λήγει σήμερα η προθεσμία για τις αιτήσεις

  Λήγει σήμερα η προθεσμία για την υποβολή αιτήσεων για το επίδομα θέρμανσης στο ρεύμα. Το...

  Νέο εργαλείο για προσωποποιημένη σύγκριση τιμών ενέργειας στο e-Καταναλωτής

  Νέο εργαλείο προσωποποιημένης σύγκρισης τιμών για την αλλαγή συμβολαίου ηλεκτρικής ενέργειας και φυσικού αερίου...

  Παράδοση – Παραλαβή στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας

  Στη διαδικασία παραλαβής του Γραφείου της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας. Ιδιαίτερες οι στιγμές και μέσα...

  Υπογραφή Προγραμματικής Σύμβασης Στήριξη της επιχειρηματικότητας της Π.Ε. Καστοριάς – Δήμου Νεστορίου, β’ φάση, πρ. 2.900.000 €

  Την προγραμματική σύμβαση για την υλοποίηση του έργου: «Υποδομές για την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στην...

  Διαβάστε ακόμη

  Στον Γράμμο ο Αμανατίδης με Σαββόπουλο, Χαρούμενο και Βύζα

  Σειρά Επισκέψεων του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γ. Αμανατίδη με  τον Αντιπεριφερειάρχη Καστοριάς στον Γράμμο Επίσκεψη...

  Δυτική Μακεδονία, 2024: Ζούμε από τύχη! (του Χρήστου Κολοβού)

  Δυτική Μακεδονία, 2024: Ζούμε από τύχη! του Χρήστου Κολοβού Στην εικόνα βλέπουμε ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, το...

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 13-05-2024 έως 19-05-2024

  Αναλυτικά τα δρομολόγια των Κινητών Αστυνομικών Μονάδων για την εβδομάδα από 13-05-2024 έως 19-05-2024 Ανακοινώνεται...

  Αύξηση κατά 65% στη χρηματοδότηση για τη Σήραγγα της Κλεισούρας

  Συνάντηση πραγματοποίησε ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιος Αμανατίδης με τον Αν. Υπουργό Οικονομικών κ....