Τρίτη, 23 Απριλίου, 2024
8.5 C
Kastoria

  Lego vs Playmobil: Ποιος νικάει τη μάχη – Τι αρέσει στα παιδιά

  Πού υπερτερούν τα παιχνίδια Lego και γιατί είναι μοναδικά εκείνα της Playmobil; Τα παιδιά θα κρίνουν τον νικητή!

  spot_img

  Κατασκευασμένα με απόλυτο μεράκι, «κουβαλούν» την ευρωπαϊκή κουλτούρα και χαρίζουν στα παιδιά ατελείωτες ώρες παιχνιδιού. Τόσο τα συναρπαστικά τουβλάκια της Lego όσο και οι μοναδικές φιγούρες της Playmobil έχουν συντροφεύσει γενιές παιδιών, καλλιεργώντας την φαντασία και την δημιουργικότητά τους. Πολύ πιθανό να συνυπάρχουν στο παιδικό δωμάτιο, με τα παιδιά να τα αγαπούν εξίσου και να μην θέλουν να αποχωριστούν κανένα από τα δύο.

  Γιατί αγαπάμε τα παιχνίδια Lego

  Δεν υπάρχει καμία αμφιβολία ότι τα Lego πρόκειται για πολύχρωμα παιχνίδια που τραβούν τα παιδικά βλέμματα σαν μαγνήτης! Όσο τα παιδιά παίζουν, ταυτόχρονα καλλιεργήσουν πολλές δεξιότητες όπως η επίλυση προβλημάτων, η κατανόηση του χώρου, των διαστάσεων αλλά και των ημισύνθετων εργασιών.

  Η χρήση τρισδιάστατων αντικειμένων δίνει επίσης το ερέθισμα στα παιδιά να προγραμματίζουν τις κινήσεις τους πριν να τις κάνουν με γνώμονα το αποτέλεσμα αλλά και να κάνουν τις απαραίτητες αλλαγές, ώστε τα κομμάτια να ταιριάζουν μεταξύ τους όπως προβλέπεται.

  Κάθε παιχνίδι Lego επιτρέπει με μοναδικό κάθε φορά τρόπο στα παιδιά να εκφράζονται και να δημιουργούν αυθόρμητα στο παιχνίδι τους, ευνοώντας την συνεργασία (ναι, ακόμα και ανάμεσα σε αδέλφια).

  Γιατί δεν αποχωριζόμαστε τα παιχνίδια Playmobil

  Τα παιχνίδια της Playmobil έχουν σχεδιαστεί για να είναι εξαιρετικά ευέλικτα, ώστε τα παιδιά να μπορούν να κατασκευάζουν και να συνδυάζουν τα μέρη από διαφορετικά θέματα, επιτρέποντάς τους να παίζουν ξανά και ξανά με νέες ιστορίες, δημιουργώντας νέους κόσμους.

  Η αφηγηματική τους φύση ενθαρρύνει τα παιδιά να αφήσουν την φαντασία τους ελεύθερη και να τα ταξιδέψει σε νέους κόσμους δράσης και περιπέτειας ενώ τα σετ τους είναι εμπνευσμένα από αληθινά θέματα, όπως σπίτια, πάρκα, αγροκτήματα, σκηνές πόληςοικογενειακή διασκέδαση.

  Κάθε σετ της Playmobil, συνοδεύεται από άφθονα αξεσουάρ που ταιριάζουν με το θέμα και προσδίδουν ρεαλιστικές λεπτομέρειες που ενθαρρύνουν τα παιχνίδια ρόλων.

  Lego vs Playmobil

  Τα Lego κερδίζουν ως παιχνίδια κατασκευής. Επειδή αποτελούνται κυρίως από τουβλάκια, τα παιδιά μπορούν να χτίσουν οτιδήποτε θελήσουν, χωρίς να περιορίζονται ενώ μπορούν να μεταμορφωθούν και να επαναχρησιμοποιηθούν εύκολα υπακούοντας στην παιδική φαντασία.

  Τα παιχνίδια Playmobil όμως, τείνουν να έχουν πιο ρεαλιστικές λεπτομέρειες. Κι ενώ δεν μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν με την ίδια ελευθερία, χαρίζουν στο παιχνίδι των παιδιών ένα πρόσθετο επίπεδο ρεαλισμού που λείπει από τα Lego.

  Οι μίνι φιγούρες Lego έχουν πολύ διαφορετικές εκφράσεις προσώπου, μερικές από αυτές μάλιστα είναι ξεκαρδιστικές, χαρίζοντας άφθονες στιγμές γέλιου στα παιδιά. Επίσης, τα πόδια και τα χέρια μπορούν να μετακινηθούν εύκολα.

  Οι φιγούρες Playmobil από την άλλη δεν έχουν μεγάλη ποικιλία στις εκφράσεις τους, επιτρέποντας στα παιδιά να δημιουργήσουν κάθε φορά τον δικό τους χαρακτήρα, ακριβώς όπως τον έχουν φανταστεί ενώ η κινητικότητά τους είναι πιο περιορισμένη.

  Ποιες δεξιότητες ενισχύουν περισσότερο τα παιχνίδια της Lego;

  Καθώς τα παιδιά διασκεδάζουν με τα Lego τους, εξασκούν μια σειρά από δεξιότητες, όπως:

  Ομαδική δουλειά.
  Δημιουργικότητα.
  Επίλυση προβλημάτων.
  Προγραμματισμός.
  Επιμονή.

  Ποιες δεξιότητες ενισχύουν περισσότερο τα παιχνίδια της Playmobil;

  Τα Playmobil είναι εξαιρετικά για φανταστικό παιχνίδι. Επειδή οι φιγούρες μοιάζουν πολύ περισσότερο με αυτές των ανθρώπων, τα παιδιά μπορούν να ταυτιστούν πιο εύκολα με τις φιγούρες αυτές και να παίξουν παιχνίδια ρόλων. Μερικές από τις δεξιότητες που ενισχύουν περιλαμβάνουν:

  Γλωσσικές δεξιότητες.

  Λογική σκέψη.
  Μνήμη.
  Κοινωνική συνείδηση.
  Ανάπτυξη της αφηγηματικότητας.
  Επίλυση των συγκρούσεων.

  spot_img  Παρόμοια αρθρα

  Ορθογραφική ικανότητα: μια σημαντική δεξιότητα – Τρόποι βελτίωσης – Συμβουλές και οδηγίες από την Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη

  Η ορθογραφία δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία. Συνδέεται με τη γραφή και είναι αποτέλεσμα...

  Έρευνα: Ένα στα πέντε παιδιά βιώνει άγχος αλλά ντρέπεται να ζητήσει βοήθεια

  Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Παιδιών και Εφήβων, το Ίδρυμα S.O.S διοργάνωσε το συνέδριο «Το...

  Ποιος είναι ο απαραίτητος ιατρικός έλεγχος για τα παιδιά που αθλούνται – Τι συνιστά Παιδοκαρδιολόγος

  Γράφει η Αφροδίτη Τζίφα Παιδοκαρδιολόγος – Καρδιολόγος Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων Διευθύντρια Κλινικής Παιδοκαρδιολογίας και Συγγενών Καρδιοπαθειών Ενηλίκων,...

  Παιδί και Αυτοεκτίμηση: Ένα ζωτικό έργο – Μικρές συμβουλές

  Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη, M.sc. P.HD., Εκπαιδευτική Σύμβουλος Η αυτοεκτίμηση και ο αυτοσεβασμός είναι αρετές...

  Διαβάστε ακόμη

  Είδη βρεφικής ανάπτυξης: Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός και τι οφέλη προσφέρει για την ανάπτυξη του παιδιού

  Είδη βρεφικής ανάπτυξης: Ποιος είναι ο βασικός εξοπλισμός και τι οφέλη προσφέρει για την...

  Οικολογικές πρακτικές για την καθημερινή φροντίδα των παιδιών

  Αρκετοί είναι οι γονείς που δυσκολεύονται στο τι πρέπει να κάνουν και ποιον να...

  Ορθογραφική ικανότητα: μια σημαντική δεξιότητα – Τρόποι βελτίωσης – Συμβουλές και οδηγίες από την Δρ. Μόσχου Δ. Καλλιόπη

  Η ορθογραφία δεν αποτελεί μια απλή διαδικασία. Συνδέεται με τη γραφή και είναι αποτέλεσμα...

  Πρωτότυπα δωράκια για τη νονά του παιδιού σας!

  Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και η εορταστική ατμόσφαιρα, τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια και τα χαρούμενα τραγούδια...